2/28/2018

Fuksivuosi: helmikuu


Helmikuu: kolme spesiaaliviikkoa, yksi tentti ja kaksi viikkoa luentoja

Helmikuu vaihtui esseen kirjoittamisen etäviikon aikana. Helmikuussa meillä oli siis kolme viikkoa, joista yksi oli etiikan esseen etäviikko (lue: lomaa), toinen tieto ja tutkimus (ehkä tuttavallisemmin ATK) viikko ja kolmas labraviikko. Tieto ja tutkimus-viikolla olivat myös ensimmäiset poikkarit ja vihdoin pääsi ulkoiluttamaan haalareita!
Nuo kolme viikkoa menivät suhteellisen nopeasti, mutta toivat mukavasti piristystä opiskeluun. Varsinkin labraviikko oli itselleni mieluisa. Päästiin mm. tutkimaan onko sikiöllä AGU-tautia ja leikkimään elektroforeesilla. Paino sanalla leikkiä, koska assarithan olivat tehneet suurimman työn valmistaessaan meille kaiken valmiiksi ja saivat opastaa meitä melkein jokaisessa vaiheessa.

Heti noiden kolmen viikon jälkeen maanantaille (19.2) oli laitettu genomilääketieteen tentti. Kuten kerroinkin tässä postauksessa, en ehtinyt labraviikolta lukemaan juurikaan tenttiin, joten opiskelin kurssin asiat viikonlopun aikana. Kyseessä oli vain 2op:n eli todella pieni kurssi, joten opiskeltava määrä ei ollut mitenkään mahdoton viikonloppupurtava.
Tentin jälkeen meillä jatkuikin taas biokemia. Kun tähän mennessä oltiin opiskeltu perusasioita, nyt siirryttiin aineenvaihduntaan. Toisin sanoen alettiin käymään kaikkia aineenvaihduntareaktioita glykolyysistä lähtien. Luentoja aineenvaihdunnasta olivat vain nämä viimeiset kaksi viikkoa helmikuusta ja seuraavaksi hiihtoloman jälkeen onkin sitten seuraava biokemian välitentti. Minusta on mukavaa vaihtelua, kun ei ole monia tentittäviä kursseja päällekkäin, vaan mennään yksi kurssi kerrallaan. Toki maaliskuussa mukaan tulee myös muita kursseja, mutta niistä sitten myöhemmin lisää:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti