2/11/2018

Oulu opiskelukaupunkina - kavereiden suusta 3Ikä ja mistäpäin Suomea tulet? 
20- vuotias, kotoisin Mäntsälästä, eli Etelä-Suomesta noin 60 km päässä Helsingistä.

Miksi hait Ouluun (rehellisesti)? 
Olen opiskellut vuoden  bioteknologiaa lääkispreppausmielessä Tampereen yliopistolla, ennen kun pääsin hammaslääkikseen. Pidän Tampereesta kaupunkina todella paljon, joten jos Tampereella olisi hammaslääkis, olisin hakenut sinne. Mutta koska Tampereella on vain yleislääkis, oli pakko lähteä Tampereelta. Helsinkiä en pitänyt edes vaihtoehtona kalliiden vuokrien ja hintatason takia. Hyvin pian aloin pallotella Turun ja Oulun välillä, sillä Kuopio on myös monen tunnin päässä Etelä-Suomesta, kuten Oulu, ja kaipasin ''monipuolista'' opiskelijakaupunkia (Kuopiosta opiskelijakaupunkina en ollut juuri kehuja kuullut). Olin kuullut, että Oulu on todellinen opiskelijakaupunki, jossa on paljon opiskelijoita väkilukuun suhteutettuna, ja lisäksi Tampereen tavoin monipuolisesti eri tiedekuntia opiskelijatapahtumia virkistämässä. Lopulta valitsin Oulun, koska tänne oli helpompi päästä kuin Turkuun, joka taas houkutti läheisyytensä takia. Ouluun hakeminen, ja sitten muuttaminen, yllätti läheiseni, koska en ollut koskaan käynyt Oulussa ennen pääsykoetta.

Mikä Oulussa yllätti eniten, kun muutit tänne? 
Se, miten vahvasti täällä puhutaan murretta. Aluksi murre kuulosti todella oudolta, mutta nyt siihen alkaa olla jo tottunut. 
Monesti kuulee Oulun olevan todellinen pyöräilykaupunki, ja tämä pitää paikkansa. Bussit eivät kulje yhtä hyvin kuin Tampereella, jossa usean kilometrin matkat esim.bileisiin/ yliopistolle tuli kuljettua aina bussilla, kukaan ei edes ajatellut pyöräilevänsä. Talvipyöräilyä harrastetaan Tampereella huomattavasti vähemmän. Toki Tampereellakin opiskelijat pyöräilevät paljon, jotkut pitempiäkin matkoja päivittäin, mutta siellä lähes jokaisella on Nysse-kuukausikortti, joka on hintansa veroinen.

Mielipide Oulun (hammas)lääkiksestä?
Oulun hammaslääkis on Suomen paras hammaslääkis, ja täällä on hienot uudet klinikkatilat, joiden aulassa kelpaa opiskella kaverien kanssa jo fuksivuonna:)

Mitä mielestäsi muualta tulevan olisi hyvä tietää Oulusta etukäteen?
Oulussa tuulee paljon, ja monesti tuntuu, että tuulen suunta vaihtuu niin, että aina on vastatuuli. Ilman polkupyörää ei täällä pärjää, ja talvipyöräilyä turvaamaan kannattaa hankkia nastarenkaat pyörään. Tosin lääkikselle pääsee bussillakin, mutta helpoiten jos asuu keskustassa.
Mielestäni parhaita asuinalueita lääkisopiskelijalle ovat keskusta, Raksila, Etu- Lyötty, Intiö, Peltola, Värttö ja Sairaalanrinteen kiinteistöt, joista 6 ensimmäisessä on lyhyt pyöräilymatka lääkikselle ja keskustaan. 

Parasta Oulussa?
Oulussa opiskelijan on halpaa asua, monet asuvat jopa ihan ydinkeskustassa. Itse asun suuressa uudehkossa yksiössä, jossa on sauna, lasitettu parveke, tiskikone, ja etäisyyttä keskustaan vain noin kilometri. Vuokra on 580 e/kk, mutta yksityismarkkinoiden halvimmat yksiöt saattavat olla vain reilu 300 e/kk. PSOASilla asuminen on myös erittäin edullista. Kulkuyhteydet Etelä-Suomeen ovat hyvät ja keskusta on sopivan kokoinen.

Terveiset vuoden 2018 Oulun (hammas)fukseille:
Ouluun hakeminen on erittäin hyvä päätös, vaikka olisitkin kaukaa etelästä:) Tsemppiä pääsykoepänttäykseen, jos tarpeeksi ahkeroit, niin tämän kevään ankara opiskelu palkitaan syksyllä alkavalla mahtavalla opiskelijaelämällä:)

Paras vinkki pääsykokeeseen:
Etsi sinulle parhaiten sopiva opiskelutyyli, äläkä opiskele liikaa, jotta opiskelu pysyy tehokkaana. Itselläni toimii hyvin asioita havainnollistavien kuvien piirtäminen ja "rautalangasta ja" muistiinpanojen käsin kirjoittaminen. Nelilaskinta ei kannata liikaa murehtia, sillä tänä keväänä voi harjoitella viime kevään nelilaskin-pääsykokeen avulla, toisin kuin me viime keväänä hakeneet, jotka emme tienneet kunnolla, millaista on tulossa.
Tee kuitenkin pääsykokeesta tämänhetkinen pääprojektisi, ja karsi päiväjärjestyksestä asioita, jotta ehdit lukea tarpeeksi. Luota itseesi, äläkä vertaile itseäsi liikaa muihin hakijoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti