6/20/2017

Mafynetti2 kokemuksia

Käsi ylös ne, jotka mun tavoin meinaavat olla räjähtämispisteessä odottaessa pääsykoetuloksia. Kauhea kuumotus on ehkä pahimmillaan näin lähellä tulosten julkaisua. Palataanpa kuitenkin otsikon aiheeseen, eli omat kokemukseni Mafynetistä:

Perustiedot Mafynetistä löytyvät täältä. Tilasin siis tuon Mafynetti2 - lääketiede itseopiskelumateriaalin. Materiaaliin kuului Lenovon tabletti, johon Mafynetti oli valmiiksi asennettuna. Täytyi vain alkaa tekemään tehtäviä järjestyksessä.
Paras ominaisuus Mafyssa oli, että joka tehtävän jälkeen piti laittaa osasiko tehtävät ja jos ei, tehtävä tuli tehdä uudestaan parin päivän päästä. Pahimmillaan laskin jonkin fysiikan laskun 6 kertaa ennen kuin se meni ilman apukeinoja oikein, mutta tieto jäi päähän.
Omaa edistymistä pystyi seuraamaan tavoitekäyrän avulla, jossa suora viiva kuvaa tavoitetta ja punainen omaa edistymistä. Kuten omista käyristäni huomaa, aluksi ne etenivät hitaasti ja loppua kohden harppauksin. Osasyynä se, että tehtäviä aloittaessa teorioita piti vielä kerrata ja loppupuolella vahvistettiin laskurutiinia, jolloin tehtävien teko oli omalla kohdallani nopeampaa.

Aloin tekemään kemian ja fysiikan tehtäviä tammikuun puolessa välissä, mutta biologian tehtäviä vähän myöhemmin. Biologian ehdin tekemään kokonaan, mutta fysiikan ja kemian tehtävät olisin saanut aloittaa jo syksyllä.
Mafynettiin kuului myös opiskeluun liittyvä kokonaisuus, josta löytyi hyviä vinkkejä opiskelutekniikan kehittämiseen. 


Biologia
Ehkä parhaat biologian tehtävät joihin olen törmännyt. Tein syksyllä kattavat muistiinpanot käyttäen laajasti eri lukion kirjasarjoja ja mielestäni Mafynetti oli koonnut todella hyvän paketin tehtäviä koko oppimäärästä. Mitään aihetta ei jätetty käymättä ja monivalintoja oli hyvin tehtävien seassa. Lisäksi oli kertaavia monivalintoja solu- ja ihmisbilsasta, joista ainakin itselleni oli todella paljon hyötyä. Antaisin arvosanaksi 4,5/5. Viimeisen puolikkaan olisin antanut, jos myös muista kursseista olisi ollut noita lisämonivalintoja.Kemia
Kemiassa en ehtinyt tekemään ihan kaikkia lisätehtäviä ja tavoitetehtäviä, mutta perustehtävät kerkesin kaikki tekemään. Mielestäni ne antoivat todella vahvan osaamisen myös sellaiselle, jolle kemia on paikoitellen haastavaakin. Monivalinnoissa tuli tosi hyvin teoriaa ja tehtävien jako aiheittain oli todella johdonmukainen. Arvosanaksi annan 4/5, mutta jos olisin ehtinyt paneutumaan haastaviin tehtäviin, 5/5 olisi varmaan lähempänä todellisuutta.Fysiikka
Fysiikassa mielipiteeni hiukan vaihtelevat. Tehtävät on koottu mielestäni todella johdonmukaisesti. Vaikka tehtäviä ei olisi paljonkaan aiheesta, ne palauttavat teorian tosi hyvin mieleen. Kaikki uusi tieto rakentui vanhan päälle. Monivalinnoista myös plussaa, varsinkin perustelut vastauksiin olivat todella mukava lisä.
Olisin kaivannut samanlaista kertauspakettia kuin kemiassa, jossa kertaustehtävät oli koottu aiheittain. Nyt ne olivat sekaisin, joten kertaaminen tuntui hiukan haparoivalta. Fysiikassa jäin pahasti tehtävien kanssa aikataulusta jälkeen, mutta siitä en voi ohjelmaa syyttää. Katsoin tekemättä jääneitä tehtäväosioita ja voi hitsit miten hyviä tehtäviä sielläkin olisi ollut (terveisin toisen vuoden 'fyysikko').
Jos olisin kaikki tehtävät ehtinyt tekemään, aivan varmasti antaisin arvosanaksi 5-/5. Miinus tulee siitä, että monia vakioita joutui hakemaan MAOLista ja aina ei ollut kerrottu, että milloin taulukkokirjaa tarvitsi. Itse kuitenkin lähden lähtökohtaisesti tekemään tehtävät ilman MAOLia ja vakiot katson vanhoista lääkiksen kaavakokoelmista.

Harjoituskokeet
Itseopiskelumatskuihin kuului 8 kappaletta harjoituskokeita, joissa laskinuudistuskin oli huomioitu. Pyrin tekemään kaikki kokeet Mafynetin lääkiskurssien aikataulussa. Tein kokeita ainoastaan 5, koska olin perustehtävissä jäljessä ja halusin panostaa niihin. Itselleni kun ei kuitenkaan pääsykoetilanne ollut uusi ja joka kerta olen tehtävät ehtinyt tekemään. Sain myös niistä viidestä tekemästäni harjoituskokeesta hyvän kattauksen, missä huolimattomuusvirheeni tapahtuvat.
Kokeet vastasivat hyvin normaaleja pääsykokeita. Ensimmäistä kertaa pääsykokeeseen menevälle hyvä ensikäsitys kokeesta. Itsenäisesti opiskelevana jouduin tarkistamaan kokeet itse, mutta ohjeet tarkistamiseen olivat todella hyvät. Kun itse tarkisti kokeet melkein heti, löysi heti omat huolimattomuusvirheet, joihin pystyi kiinnittämään huomiota. Voisi jopa sanoa itsetarkasamisen olevan parempi tapa oppia, kuin tarkistajan kommenttien odottaminen.

Summa summarum: ehkä paras valmennusmateriaali johon olen törmännyt. Suolaisesta hinnastaan huolimatta (745e)  joka sentin arvoinen. Sopii mielestäni sekä useampaan kertaan hakeneelle, kuin ensikertalaisellekin. Tehtäviä on paljon ja niiden kanssa riittää tekemistä aloitti lukemiset sitten syksyllä tai keväällä.

Jos jäi kysyttävää, pistähän alas kommenttia. Myös muiden mielipiteet ohjelmasta ovat erittäin tervetulleita. Mukavaa (tai ainakin vähemmän tuskaisaa) tulosten odottelua!

18 kommenttia:

 1. Kiiiiitos! Tosi hyvä postaus, kiva kuulla tarkemmin käyttäjäkokemuksista! Mietin mafynetin hankintaa ensi vuoden luku-urakkaa varten. Toisaalta mulla on vielä lukiokirjoissa tehtävää etenkin fysiikan osalta, mutta onhan mafyssäkin perustehtäviä... Jos tilaisin sen nyt kesällä, ehtisin ainakin aloittaa ajoissa ja saisin samalla treenata bilsan kirjoituksiin, jotka ovat syyskuussa. Muut valmennuskurssit ovat joka tapauksessa poissuljettuja, koska en työssäkäynnin takia pysty osallistumaan ja eipä täällä kotikaupungissani taida sellaisia edes olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista:)
   Joo suosittelen ja toimii myös hyvänä treeninä kirjoituksiin (bilsan tehtävät ovat aika nopeita, mutta hyviä). Mafy painottaa bilsan lääkisosiossa ihmis- ja solubilsaa, mutta siinä on myös yo-kurssi omana osionaan. Niissä on paljon samoja tehtäviä, mutta yo-kurssilla tehdään hiukan eri järjestyksessä tehtäviä. Voit siis esimerkiksi aloittaa bilsan yo-kurssilla ja siirtyä kirjoitusten jälkeen tekemään lääkiskurssia.

   Mafynetissä on TOSI paljon fysiikan tehtäviä laidasta laitaan, joten kannattaa aloittaa niiden teko jo lukiokirjoja lukiessa (terv. en lukenut teoriaa ja sen takia meni kauan saada perustehtäviäkin tehdyksi:D)

   Poista
 2. Koitko mafynetin teoriaosuuden riittäväksi yksistään vai pitikö teoriaa täydentää lukiokirjoja lukemalla? Täällä tuskailen tulosten odottelun kanssa (vaikka hyvin varmasti toinen välivuosi on edessä) ja odotellessa teen jo pientä lukusuunnitelmaa ensi talveksi, mafynetin hankintaa olen tässä nyt miettinyt. :)
  Tsempit viimeisiin odottelupäiviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!
   Teoriaa piti paikoitellen täydentää. Ilmankin pärjää, mutta silloin tehtväien teko oli ainakin itselläni niin hidasta, että lukiokirjat eivät olisi haitanneet.
   Riittää ehkä silloin, jos pohjaosaaminen on todella vahva. Itse en varmaan ensi vuonna tarvitse opiskeluun erikseen lukiokirjoja Mafynetin ohelle, paitsi ehkä sellaiseen kevyeen kertaamiseen. (Jos siis välivuosi tulee)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Juu:) Vaikka se tieto taisikin jo tulla esille:'D

   Poista
 4. Saako sen tabletin siis omaksi?

  VastaaPoista
 5. Näin älyvuodosta, että olit päässyt sisään. Niin paljon onnea! On ollut ilo seurata tätä blogia viimeisen vuoden ajan, toivottavasti jatkat hampaalta postaamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos:)
   Kiva, että oot seuraillut! Vielä en uskalla luvata syksystä mitään, mutta eiköhän sitä jotakin.

   Poista
 6. Hei mäki huomasin älyvuodosta, että pääsit! Onnea! Meistä tuleekin sitten kurssikavereita. :) T. Blogiasi koko kevään lukenut ja itsekin Oulun hampaalle päässyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee huippua! Saat kyllä sitten ilmiantaa itsesi:D

   Poista
 7. Moikka! Punnitsen tässä Mafynetti 2 ostamista, ja kysyisinkin, että onko kokonaisuuksia edettävä Mafynetin järjestyksessä, vai voiko kokonaisuuksia opiskella esim sen mukaan, missä kurssissa on menossa? Tarkoitan siis, kun aloitan fysiikan lukemisen kurssista 6, niin voinko tehdä kurssin tehtäviä Mafynetissä suoraan, vai ovatko aihealueet käytävissä vain Mafynetin oman järjestyksen mukaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua anteeksi, kommenttisi on jäänyt ihan unholaan! :(
   Vastaan kuitenkin eli kyllä, Mafynetissä voi tehdä tehtäviä myös omassa järjestyksessä aihealueittain

   Poista
 8. Tuun vähän jäljessä kyselemään :D oliko mafynetissä minkäänlaisia teoriaosuuksia? Itselle esim. suurin osa kemian kursseista on täysin utopistisia ja siksi mietin pärjäisinkö mafynetin kanssa. Toki kirjoja on käytettävissä, mutta pääpaino olisi mafynetissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhyet teoriaosuudet kyllä löytyy, mut itse melkein tilanteessasi suosittelisin menemään johonkin iltalukioon/valmennuskurssille jne oppimaan. Varsinkin jos kemia on ihan todella paljon hakusassa. Mafynetissä on toki ratkaisut, muttei niistäkään ole kauheasti apua, jos ei kirjoja lukemalla asiat avaudu. Ihan riippuu täysin millainen oppija itse olet:)

   Poista
 9. Moikka!
  Harkitsen tuota mafynetin ostoa. Hain jo kertaalleen toissavuonna ja nyt ehkä vielä kerran. Tuo laskinuudistus jäi yhdeksi kompastuskivistäni. Onko Mafynetillä joku sellainen täysin pälliopastus siitä miten ne asiat mitä ennen sai lukiolaskimella, tehdään nyt nelilaskimella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Ehdottomasti kannattaa hakea:) Mafylla on oma osuus nelilaskimen käytölle

   Poista