2/25/2018

YouTube vinkkejä opiskelun piristykseksi


Joskus opiskeluun on kiva hakea inspiraatiota ja motivaatiota. Katson monesti aamupalan aikana jonkin YouTube videon motivoidakseni itseäni aukaisemaan luentodiat. Varsinkin maanantaiaamuisin ja perjantaisin on haastavinta tarttua opiskeluun. Lyhyen videon katselu taas motivoi kivasti tarttumaan muistiinpanovälineihin. Yleensä tarvitsen vain pienen alku"motin" ja sitten opiskelu lähtee taas sujumaan luontevasti. Tässä muutama käyttäjä, joiden videoista olen ammentanut positiivisia fiiliksiä opiskeluun:

Oikeustiedettä opiskeleva tyttö, joka jakaa mielestäni tosi kivoja opiskelurutiineihin liittyviä videoita. Varsinkin kun kyseessä on jo yliopistossa oleva henkilö, joka tietää miten suhtautua laajaan määrään tietoa.

Jessica jakaa ihan valtavan määrän iloista energiaa ja inspiraatiota opiskeluun. Hän on jopa kirjoittanut kirjan "The High School Survival Guide", mutta itse olen seurannut lähinnä hänen videoitaan.

Studytee tekee todella kauniita muistiinpanoja, jotka saivat minutkin tutustumaan hänen kanavaansa. Häneltä löytyykin hyvin paljon viedoita muistiinpanoihin liittyen.

Inspiroivaa maanantaita ja jakakaa toki lisää käyttäjiä kommenttiboksiin!

8 kommenttia:

 1. Sun blogi on jotain ihan parasta <3 ! Odotan aina innolla uusia postauksia :)

  VastaaPoista
 2. Hei! Kiitos motivoivasta blogista! :) Muistatko miten sinulla meni Mafyn harjoituskokeet: kuinka monella niistä olisit päässyt sisään? Entä mikä oli toimivin koetaktiikka?
  Kiitos vastauksista. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentista ja ole hyvä:)
  Tein Mafynetin kokeista ainoastaan 5 (8 sijaan) ja nyt on pakko tunnustaa, mutta sain yleensä vain 50% pisteistä (ja yhdellä kerralla meni niin mönkään, että sain vain 25%):D Pisteet johtuivat selkeästi harjoituksen puutteesta ja pienistä huolimattomuusvoirheistä. Oma koetaktiikkani on ollut aina samanlainen: ensin merkkaan lyijärillä pöytään tehtävien numerot, joihin vetelen rastit, kun olen ne tehnyt. Viereen olen kirjoittanut tarjolla olevat pisteet tehtävästä, jotta kiireessä osasin arvioida, mikä kannattaa tehdä ensin.
  Sitten vain jokaiseen tehtävälappuun nimi ja samalla nopea vilaisu tehtävistä (kirjoitin pisteiden perään vielä B K tai F että tiesin vielä aineen). Tehtävät tein sitä mukaan, mikä vaikutti helpoimmalta/sai eniten pisteitä. Olen aina ollut nopea tekemään tehtäviä, joten tein tehtävät rauhassa välttyäkseni huolimattomuusvirheiltä. Jos jokin tehtävä junnasi, tein välissä jonkin toisen.
  Voisin melkein tehdä tästä kokonaan oman postauksen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tehokkaalta taktiikalta. :) Oliko Mafyn kokeet mielestäsi sitten aitoa koetta vaikeampia? Entä jos vertaat Mafyn kokeita Valmennuskeskuksen kokeisiin? Aion ostaa harjoituskokeita, niin olisi kiva kuulla mitkä vastaa parhaiten oikeaa pääsykoetta vaativuudeltaan. :)

   Poista
  2. Omat pisteeni johtuivat lähinnä opiskelun puutteesta (en ollut ehtinyt käymään kaikkia bikefy:n aiheita) ja tein kokeen usein viikon päätteeksi, jolloin olin muutenkin tosi väsynyt.
   En osaa sanoa yksittäisiä kokeita, mutta kaikki Mafyn harjoituskokeet ovat mielestäni treenanneet todella hyvin pääsykokeeseen. Valmennuskeskuksen tehtävät olivat mielestäni soveltavampia, mutten tiedä miten ne ovat muuttuneet laskinuudistuksen myötä (omat kokeeni sieltä ovat vuodelta 2015). Toivottavasti tästä oli jotain apua:)

   Poista
 4. Itekki katson useasti youtubesta opiskelumotivaatiota ja itsensäkehittämisjuttuja, niistä saa kivasti inspistä ja motivaatiota tehdä muutoksia! Tossa oliki yks tuntematon nimi, täytyy käydä tsekkaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin saa! Onpa kiva, koska välillä tuntuu, että löytää lähinnä samoja videoiden tekijöitä:)

   Poista