8/31/2017

Valmennuskeskus vs. Mafynetti2


Jos sinulla on lukusuunnitelma pääsykokeisiin vielä taysin auki, niin tässä hiukan kahden eri valmennuskurssin vertailua. Valmennuskeskukselta kävin kaksi kurssia: maaliskuussa ja marraskuussa alkaneet versiot. Mafynetti2 minulla oli viime vuoden käytössä. Oheiset suosittelut perustuvat yksin omiin kokemuksiini.

Muistutan, että valmennuskurssi ei ole mikään tae sisäänpääsystä, vaan työ on silti tehtävä itse. Valmennuskurssi voi toimia hyvänä tukena, jos meinaa olla vaikeuksia aikataulujen kanssa tai materiaalit vähissä. Valmennuskurssien tehtävät ovat pääasiassa samoja tehtäviä kuin lukiossa, mutta usein mietitty pääsykokeen näkökulmasta. Tällä meinaan, että monet valmennuskurssien soveltavat tehtävät ovat hyvin pääsykoetyyppisiä ja niistä saa ihan uudenlaista osaamista kuin pelkistä lukion kirjoista. Myös simuloidut pääsykokeet ovat hyvä tapa opetella koetaktiikkaa ja kartoittaa osaamista.

Lyhyesti, mitä tykkäsin Valmennuskeskuksen lääkiskursseista?
Toimii valmennuskurssina sellaiselle, joka tarvitsee vielä opetusta fykebi-asioissa ja/tai jolla ei ole mitään hajua pääsykokeesta. Meillä ainakin käytiin tunneilla tarkkaan vanhan valintakokeen monivalintoja ja opeteltiin vastaustekniikkaa (pyöristykset jne). Tehtäväkirjoissa oli myös hyvät ratkaisut välivaiheineen. Varsinkin lukion jälkeen pääsykoe on yksi suuri kysymysmerkki ja valmennuskeskuksen kurssin jälkeen koe tuntui paljon selkeämmältä.
Annan ison peukun myös sille, että materiaaliin kuului KOTI-kurssin opetusvideot. Jos omalla luennolla ei päässyt samalle aallonpituudelle luennoitsijan kanssa, samasta aiheesta löytyi video toisen luennoitsijan pitämänä. Tämä toimii myös niille, joilla esimerkiksi töiden takia estyy pääsy kurssikerralle.

Kenelle suosittelen Valmennuskeskuksen maaliskuun kurssia?
Minulle on ehkä jäänyt pieni trauma tästä kurssista. Oppitunteja oli 4-5h kerrallaan 5-6 iltaa viikossa lähes pääsykokeisiin asti. Tahti oli tosi hurja, jos yritti tehdä aina edelliseen luentoon liittyvät tehtävät ja kerrata tulevan luennon aiheen. Opiskelu jäi omalta osaltani todella pintaraapaisuksi, mutta sain tosi hyvän käsityksen kuinka paljon aukkoja omassa osaamisessani oli. Opettajat olivat Oulussa mielestäni hyvät fysiikassa ja kemiassa, mutta bilsanopesta en saanut juurikaan irti.
Kurssi sopii mielestäni sellaiselle, joka osaa sisäistää asiat hyvin nopealla tahdilla tai jolla on vain vähän aikaa lukea pääsykokeisiin, mutta pohjaosaaminen on vahva. Jos taskussa on vielä paljon opeteltavaa, marraskuun kurssi voisi sopia paremmin.

Kenelle suosittelen Valmennuskeskuksen marraskuun kurssia?
No tämä kurssi oli vähän rauhallisemmalla aikataululla eli ehdin tehdä kaikki tehtävät ja opiskella paremmin itsenäisesti. Muutoinhan tämä oli sisällöltään samankaltainen kuin maaliskuun kurssi. Suosittelen tätä marraskuun kurssia enemmän varsinkin sellaiselle, joka haluaa oppia asiat rauhassa ja tarvitsee vielä jonkun opettamaan lukion asoita.

Kenelle suosittelen Mafynettiä?
Mafynetti on mielestäni aika epeli itseopiskelumateriaali, sillä se osaa patistaa lukemaan. Kuulostaa vähän hassulta, mutta minua ainakin auttoi, että vaikeat tehtävät "pakotettiin" tekemään uudelleen. Tavoitekäyrän avulla oli helppo seurata omaa edistymistään ja pitää peppu penkissä. Tehtäviä oli paljon ja ne etenivät hyvin johdonmukaisesti.
Mafynetti sopii mielestäni sellaiselle, joka ei tarvitse erikseen opettamaan asioita juurta jaksaen, vaan lähinnä ison läjän hyviä tehtäviä. Teoriaa on juuri sopivasti palauttamaan asiat mieleen ainakin fysiikassa ja kemiassa, biologiassa ehkä tarvitsee lukiokirjat kaveriksi.

Loppuun vielä pientä vertailua pelkistä tehtävämateriaaleista:
- Mafynetissä paljon paremmat biolgian tehtävät (jotka tuli myös tehtyä, toisin kuin vk:ssa)
- Mafynetissä laajempi kirjo eritasoisia tehtäviä, vk oli täynnä lähinnä rutiinia luovia tehtäviä
- VK:lla oma kirja soveltavista tehtävistä, jotka itse olen kokenut hyödyllisiksi kemiassa ja fysiikassa. Tehtävien avulla pääsykokeessa muotoillut tehtävänannot valkenivat paremmin.
- VK:lla oli oma kirja vanhoille valintakokeille vastauksineen. Mafynetissä kokeet piti katsoa itse netistä.
- Molemmista materiaaleista saat ihan varmasti hyvän laskurutiinin ja osaamistason, mutta tavoitekäyrän ja kertaustoiminnon takia Mafy vie voiton minun mielestäni:)

2 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen postaus. Pohdin itse VK:n kotikurssin ja Mafynetin välillä, päädyin jälkimmäiseen. Lisäksi mulla on käytettynä ostetut, pari vuotta vanhat VK:n materiaalit. Mun taidoillani livekurssi olisi varmasti paras vaihtoehto, sillä oon aikalailla nollasta aloittava, mutta työssäkäyvänä se olisi ollut mahdottomuus ja eipä kotikaupungissani edes kursseja järjestetä, joten oli pakko valita näistä etävaihtoehdoista. Onneksi on kuitenkin aikuislukio :) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut aikuslukio on oikeastaan jopa parempi kuin lähiopetus vaikka vk:lla. Mafynettikin lähtee kumminkin alkeista, että jos tarpeeksi ajoissa aloittaa, ehtii varmasti!
   Vk materiaalit on vaan kiva bonus jos muut matskut on jo koluttu:)
   Tsemppiä!

   Poista