3/04/2018

Fuksin viikko 26.2-4-3


Maanantai:
Päätin pitää tämän päivän etänä, joten seurasin luentoja kotoa käsin.
Klo 9.15-11.15 Biokemia: Puriinien ja pyrimidiinien aineenvaihdunta
Klo 11.15-13 Lounastauko
Klo 12 Koska minulla jääkin aikaa ennen luentoa, alan tekemään biokemian muistiinpanoja edellisviikon luennoista.
Klo 13-15 Biokemia: Biologiset oksidaatiot. En ollut käynyt tämän aiheen aiempaa luentoa, joten näin järkevämmäksi jatkaa muistiinpanoja.
Klo 14 Pää on jotenkin puhki, joten kirjat kiinni. Välillä on päiviä, kun opiskelusta ei tule mitään, mutta se ei ole maailmaa kaatavaa:)


Tiistai:
Tällä kertaa päätin raahautua koululle.
Klo 8-10 Biokemian muistiinpanojen tekoa. Tykkään tulla heti kasiksi koululle, koska silloin on yleensä hiljaisinta ja dentopoliksessa mahtuu opiskelemaan.
Klo 10.15-12 Biokemia: Kolesteroli ja lipoproteiinit
Klo 12-13 Lounasbreikki.
Klo 13-14.50 Biokemia: Sitruunahappokierto ja glykogeeni.
Klo 14.50-15-10 Nopea palaveri meidän killan toisen webmasterin kanssa. Olen tosiaan toimihenkilönä killassa ja tavoitteena olisi joskus oppia killan sivujen salat. Toistaiseksi olen vielä oppipoikana tässä hommassa.


Keskiviikko:
Klo 8-10 Koululle tekemään biokemian muistiinpanoja.
Klo 10.15-12 Biokemia: Kolesteroli ja lipoproteiinit
Klo 12-13 Lounasbreikki
Klo 13-14.15 Biokemia: Glukoneogeneesi, HMS.
Luento loppui todella aikaisin, joten vaihdettiin kuulumisia tyttöjen kanssa.
Klo 16-17 Oral-B:n pitämä infoluento. Aina silloin tällöin yritykset pitävät meille infoluentoja, joilla kertovat tuotteistaan yms.
Illalla muutama kaveri tuli aloittelemaan ja mentiin pyörähtämään Laskiainen 2.0 tapahtuman jatkoilla.


Torstai:
Voi varmaan arvata, että tämä päivä vietettiin suosiolla kotona:)
Klo 10.15-12 Biokemia: Lipo-proteiinit, lipidiaineenvaihdunnan säätely. Illasta ei jäänyt mitään ikäviä olotiloja aamulle, joten liitin hdmi-piuhan läppäriin ja katsoin luentoa sohvalta. Läppärin netti pätki koko ajan, joten kuvan jälkeen jouduin aika pian kipittämään tietokoneelle katsomaan luentoa.
Klo 13-15 Biokemia: Muut aineenvaihduntareitit Keskittymiskyky nolla, joten luennon sijaan otin päikkärit.

Perjantai:
Tämäkin päivä kotosalla.
Klo 9.15-11 Biokemia: Aminohappojen aineenvaihdunta. Tämä oli tenttialueen viimeinen luento, eli enää oikeastaan vain omatoimista harjoittelua hiihtoloman jälkeiselle tentille.
Klo 11-12 Biokemian muistiinpanoja. Olen ottanut tämän viikon suhteellisen rennosti, joten tänään saa kiriä kunnolla. Onneksi on kuitenkin koko ensi viikko aikaa lukea tenttiin, eli kiire ei pitäisi tulla. Tänään aiheena on sitruunahappokierto.

Opiskelun suhteen vietin varsin rennon viikon. Olen yrittänyt opetella ottamaan rennommin koulun suhteen ja ainakin tällä viikolla se onnistui:) Pääsykokeeseen lukiessa en juurikaan rentoillut, mutta pääsykokeeseen lukeminen ei ollutkaan mikään pysyvä olotila. On kuitenkin tärkeä muistaa levätäkin välillä, muistakaa pääsykokeeseen lukijat tekin se:) Kynttilää ei kannata polttaa molemmista päistä ihan loputtomiin.

2 kommenttia:

 1. Moikka!
  Kiitos kivasta blogista, olen jo viime vuodesta ollut seuraajana ja antaa kivasti motivaatiota omiin lukuihin. Nyt kun yhteishaku lähestyy niin ois kiva kuulla Oulusta ihan sen opiskelun näkökulmasta, että miten opinnot etenee Oulussa, koska valmistuu kandiksi ja millaisia työskentelytapoja teillä on siellä! Olen pohtinut Ouluun hakemista, mutta yllättävän vähän löytyy tietoa itse opinnoista netistä etsiessä. Toki hammas ja yleinen varmasti poikkeaa toisistaan varsinkin klinikassa, mutta pääpiirteittäin. Olisi kiva kuulla näistä jotain, mikäli sulla itsellä on kiinnostusta niistä kertoa :)
  Tosi kiva, että oot vielä jaksanut ylläpitää blogia sisäänpääsyn jälkeenkin!
  Tsemppiä opintoihin ja hyvää kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja ihana kuulla:) Oulussa opiskelusta tulee kyllä postausta viimeistään siinä vaiheessa, kun on itsekin paremmin kärryillä (varsinkin näin fuksina):D Jotain postausta varmasti tulee, eli siitä ei huolta:)
   Tsemppiä lukuihin!

   Poista