4/09/2018

Vinkit tehokkaampaan aamuun


Kaikki meistä eivät ole aamuvirkkuja, eikä niin tarvitsekaan olla. On kuitenkin totta, että pääsykoe alkaa klo 9.00 ja viimeistään koulussa pitää tottua välillä klo 8 aamuihin (vaikka yleensä luennot alkavat klo 10 tienoilla). Osalla saattaa olla mielessä lukutuntien kerryttäminen ja yksi keino siihen on herääminen aikaisemmin. Tässä omia pieniä niksejäni, joilla olen ainakin yrittänyt helpottaa aamuheräämisiäni. Suurin osa aamua nopeuttavista asioista tapahtuu jo illalla!

Kahvinkeittimen lataaminen valmiiksi
Purujen valmiiksi laittaminen illalla ei mielestäni vaikuta mitenkään merkittävästi aamukahviini, jonka jo muutenkin vedän puoliunisena naamariin. Parasta olisi laittaa ajastimella toimiva töpseli, mutten mocca masterillani ole sitä vielä testannut. Aamulla on silti parasta vain napsaista kahvinkeitin päälle.

Aamupalan tekeminen jo illalla
Puurohiutaleiden mittaaminen valmiiksi, eväsleivät kelmun alle ja jääkaappiin, smoothieainesten pilkkominen. Niinkin simppeli juttu kuin myslin ja pähkinöiden pitäminen ruokapöydässä nopeuttavat hiukan aamutoimintaa. Ja mikäs sen mukavampi tapa herätä, kuin (lähes)valmiiksi tehty aamupala!

Repun pakkaaminen/opiskeluympäristön siistiminen
Mikäli opiskelet jossain muualla kuin kotona, pakkaa reppu valmiiksi. Ei tarvitse pelätä unohtaneensa mitään tai etsiä kämpästä jokaista yksittäistä tavaraa.
Toisaalta, jos opiskelet kotosalla, miksi et järjestäisi opiskelualuetta mahdollisimman valmiiksi? Toki joitakin kauhistuttaa ajatus kirjavuoresta keittiönpöydällä, mutta esimerkiksi tarvittavien materiaalien pinoaminen toiseen huoneeseenkin riittää - aamulla ei tarvitse kuin kantaa valmis pino opiskeluympäristöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti