4/15/2018

Päivitetty tenttirutiini


Ihan alkuun pieni informaatio: tällä viikolla Oulun Yliopiston snäpissä (@unioulu) päivittää meidän hampaan fuksit ja muut hampaan opiskelijat. Jos tarvitset lisämotivaatiota tai hammaslääkiksessä opiskelu kiinnostaa, ota ehdottomasti unioulun mystory seurantaan;)

Tammikuussa kerroin aika hurjasta tenttirutiinista, joka kesti loppujen lopuksi vain kyseisen tentin ajan. Tuon jälkeen rutiini on kehittynyt ajan puitteissa. Olen karsinut siitä muistiinpanojen kirjoittamisen käsin, koska työmäärä ei ole edes nostanut numeroita. Rutiinin yksinkertaistaminen on toiminut itselleni parhaiten ja se on näkynyt osaamisessa. Edelleen muistutan, että tenttiin lukeminen ja oppiminen on hyvin yksilöllistä. Tämä on meikäläisen tapa toimia:)

Päivitetty tenttirutiini:
Luennot. Edelleen kävin luennoilla, mutta paljon paljon harvemmin ja enemmän jäi opiskeltavaa kotiin.

Mind mapit. Tämä on ollut itselle se tärkein lukukeino hahmottaa tärkeimmät asiat luennoista.

Koevastausten harjoittelu/lukupiiri. Meille on julkaistu jonkin verran vanhoja tenttikysymyksiä, joihin vastaamista harjoittelen kirjoittamalla vastauksen koneella (nopeampaa kuin käsin kirjoittaminen). Kaikista nopeiten homma sujuu, jos vastauksia käy läpi kaverin kanssa, koska eri ihmiset kiinnittävät eri asioihin huomiota ja hoksaa uusia asioita samasta aiheesta. Kun mietitään kaverin kanssa koevastauksia ääneen, saatan vilkuilla mind mappeja, jolloin ne jäävät hyvin kuvamuistiin.

Koulua on vielä jäljellä kolme ja puoli viikkoa. Siihen mahtuu omalta osaltani vielä yksi uusinta ja lopputentti, joten rutiinille on vielä käyttöä hetken aikaa.

Tsemppiä hurjasti pääsykokeeseen painijoille! Teillä on vielä hyvä kuukausi aikaa tehdä töitä!

4 kommenttia:

 1. Olen hakemassa hampaalle ja blogistasi saa kivasti motivaatiota, kiitos ja tsemppiä viimeisiin tentteihin! :)

  VastaaPoista
 2. Aiempaa korkeakoulututkintoa suorittaessa mulla kävi sama, että jäätävien muistiinpanojen tekeminen ei näkynyt positiivisesti numerossa:-D Koulun vaikein tentti oli kaksiosainen. Ensimmäiseen tein kattavat muistiinpanot, käytin jopa eri lähteitä. Sainkohan numeroksi 3. Sitten seuraavaan menin luentomateriaalit edellä ja niitä täytin yksittäisillä lauseilla/sanoilla. Toki siis luin kirjasta, mitä asioita en luentomatskuista muistanut -> sain lähes täydet pojot kokeesta :D mutta niinkuin sanoit, tuohan on niin yksilöllistä. Hauskaa silti jakaa kokemuksia :) Tsemppiä viimeisiin tentteihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla et muillakin on käyny näin!:D Näköjään sitä oppimisessakin voi kehittyä

   Poista