1/29/2018

Oulu opiskelukaupunkina - kavereiden suusta 2


Ikä ja mistäpäin Suomea tulet?
24 (eli ihan ikäloppu) ja tuun Lapualta.

Miksi hait Ouluun (rehellisesti)?
Oon aikaisemmin opiskellut Kuopiossa farmasiaa, joten kaipasin muutosta, enkä siksi hakenut sinne. Lisäksi Helsinki ei sytytä ja Turku jäänyt niin vieraaksi paikaksi, ettei sekään innostanut. Rehellisesti sanottuna myös lyhyt etäisyys Rukalle (missä meillä on mökki) houkutteli. 
Joka ikinen jolle mainitsin hakevani Ouluun, kehui sitä maasta taivaaseen. Nyt syksyn aikana ymmärsin miksi.

Mikä Oulussa yllätti eniten, kun muutit tänne?
Vaikka oon kotoisin Pohjanmaalta, missä näkee 3km säteelle mitä naapurit tekee, niin Oulussa yllätti että täällä vastaava lukema on noin 5km. Yhdellä hiihtolenkillä piti mennä 4km ennen ensimmäistä mäkeä (joka oli silta tien yli). Täällä ei siis oikeesti oo niitä mäkiä, mutta naapureita onneksi on. 

Mielipide Oulun (hammas)lääkiksestä?
Kiltis on kiva ja siellä on uus kahvikone :) Täällä on opetus laadukasta ja erityismaininta ryhmäharkoista, jotka osoittautui itelle tehokkaaksi tavaksi oppia. Oon aina luullu et ns. lukupiirit yms. on ihan huuhaata ja opin parhaiten kun saan mennä omaan tahtiin, mutta syksyn mittaan mun kelkka käänty täysin. Syksyssä oli parasta porukalla opiskelu :)


Mitä mielestäsi muualta tulevan olisi hyvä tietää Oulusta etukäteen?
Täällä tuulee. Aina. Ja menit minne vaan, niin se tuuli on vastatuulta. 
Bussiaikatauluihin ei kannata aina luottaa. (Annin huomio: kannattaa olla pysäkillä n. 5-7min etuajassa, koska välipysäkkien aikataulut ovat arvioituja, eivät todellisia. Bussi voi olla ajoissa/myöhässä 5-10min)
Pyörä on helpoin menopeli täällä.

Parasta Oulussa?
Ihmiset Ja talvi-ihmisenä ehdottomasti se, että täällä on kunnon talvi :) 

Terveiset vuoden 2018 Oulun (hammas)fukseille:
Tsemppii luku-urakkaan ja muistakaa pitää mielessä miksi luette. Toivottavasti nähään syksyllä! :)

Paras vinkki pääsykokeeseen:
Vihasin aikanaan, kun mulle hoettiin, että pääset sisään silloin kun sitä oikeasti haluat tarpeeksi. Mut näin jälkikäteen tajusin, kuinka oikeassa ihmiset olikaan. Viime keväänä laitoin lukemisen kaiken edelle ja oikeasti halusin sen koulupaikan ja tein kaiken sen eteen. 
Muistakaa olla myös armollisia itsellenne! Aina ei lukeminen ja laskeminen suju, tee silloin jotain "kevyempää". Ite olin Valmennuskeskuksen valmennuskurssilla, joten aina kun tökki, niin katoin kotivideoita. Ei tarvinnu muutakun kuunnella ja jos joku asia meni ihan ohi, niin oli helppo vaan kelata taaksepäin ja kuunnella uusiks. Se oli hyvä myös siksi, että videoilla oli eri opettajat kun ite kurssilla, joten sai uusia näkökulmia asioihin. 
Silloin kun on hyvä päivä ja laskut menee kevyesti, niin käytä sitä hyväksi ja pidä vaikka vähän pidempi lukupäivä, sit voit hyvällä omalla tunnolla lopettaa joku toinen päivä vähän aikaisemmin :) Ja muistakaa pitää vapaa-aikaa ja liikkukaa! Kova työ palkitaan aina! Ennemmin tai myöhemmin :)

4 kommenttia:

 1. Tää on kyl niin kiva idea sulta tämmönen "sarja" :)

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus! Itse nyt haen ekaa kertaa lääkikseen ja Oulua oon kyllä mielessäni pyöritellyt noiden eteläisempien kohteiden lisäksi. Kiva kuulla että siellä viihtyy, ehkä ei pelota enää niin paljon toi edessä häämöttävä yhteishaku :D Jos sulla on antaa jotain vinkkejä miten jakaa viikko eri oppiaineiden kesken niin otan vastaan! Tarkoitan siis sitä että kannattaako sun mielestäsi lukea esimerkiksi BI+KE /päivä vai pelkästään yhtä ainetta päivässä vai miten sä itse teit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, etää postauksista on ollut apua:)
   Itse luin tosi pitkään kaikkia aineita samana päivänä, mutta viime keväänä luin vain kahta ainetta päivässä. Tässä on aika hyvä "lukujärjestys" siitä, miten jaottelin karkeasti päivät eri oppiaineiden kesken: https://laakikseen17.blogspot.fi/2017/02/tamanhetkinen-lukurutiini.html
   TSEMPPIÄ!

   Poista