2/05/2017

VIIKKO 5

Tällä viikolla fiilikset ovat vaihdelleet kuin yö ja päivä! Alkuviikosta tein tosi onnistuneita lukupäiviä ja pääsin vihdoin salille. Loppuviikosta fiilis muuttui, luku ei maitannut ja salilla jouduin jättämään treenin kesken.

Perjantaina olin jo valmiiksi aivan tööt, joten Mafynetin ensimmäinen simuloitu valintakoe ei mennyt nappiin.. Tein koetta n. kolme tuntia ja totesin olevani ihan liian väsynyt koko touhuun. Näitä epäonnistuneita fiiliksiä menin pohtimaan kahvilaan ja tällainen pohdiskelu oli todella tarpeen. Selasin Mafynetin opo-materiaaleja vähän tarkemmin ja löysin syy-seuraussuhteita mielialavaihteluille. Ilmeni, että omissa lukutottumuksissa on aika isojakin puutteita. Onnekseni vielä ehdin korjata huonoja rutiineja. Jospa samalla tämä pääsykoestressi laskisi taas normaalille tasolle.

P.S. Näyttääkö muiden Mafynetin tavoitekäyrät noin alakanttiin vai onko meikäläisellä syytä stressaantua?

8 kommenttia:

 1. Heh, ollaan oltu vähän samoissa meiningeissä tällä viikolla! Mäkin nimittäin tein tuon Mafyn ekan harkkakokeen viikonloppuna. Mulla se meni omasta mielestä ihan ok noin ekaksi kokeeksi, mutta mullakin tuli todettua, että jotenkin meinasi vähän viikon jäljiltä väsy painaa. Pitäis varmaan joku harkkakoe simuloida esim. heti jonkin vapaapäivän jälkeen tehtäväksi, eikä pitkän lukuviikon lopuksi... Mutta ois muuten myös mielenkiintoista kuulla, mitä puutteita koet omissa lukutottumuksissa olevan ja mitä ajattelit vielä korjailla. Itekkin koitan kokoajan analysoida omaa tekemistä, mutta välillä sitä tuntuu, että ei enää näe ns. metsää puilta. Muiden vinkit siis on tervetulleita! :D

  Mullakin toi käyrä on tällä hetkellä oikeastaan joka aineessa vähän jäljessä. Heti jos tulee päivä tai pari ilman, että tekee jotain ainetta, niin se jää jälkeen... Tai jos kerrattavia tehtäviä tulee kerralla niin paljon, että samalle päivälle ei ehdi enää hirveästi tahkota täysin uusia tehtäviä. Mutta mä ainakin koitan hokea itelle, että laatu korvaa määrän! Mitä mieltä ruksia tehtäviä oikein menneeksi ja jatkaa hirveällä höyryllä eteenpäin vain sen takia, että käyrä kasvaisi ja samalla oppiminen jää puolitiehen... :D Niissä materiaaleissakin taidettiin korostaa, että käyrä ei kuvaa osaamisen tasoa vaan sitä, kuinka paljon mafyn tehtävistä on käyty läpi.

  Tiedätkö muuten saako mafylta niitä lähikursseilla tehneiden pisteitä näin io-materiaalin omistaville?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sama fiilis, että ehkä pitäisi ajoittaa simuloidut johonkin muulle hetkelle:D Eniten siinä häiritsi, ettei koe ollut edes paha! Energiat oli vaan lopussa. Niistä pohdintoja on tulossa lisää ihan piakkoin:)

   Oon kans samaa mieltä, että laatu korvaa määrän:) Toki se vähän luo paineita pysyä käyrässä, mutta jokainen tehty tehtävä on eteenpäin.

   Nuista pisteistä en tiedä, kun itsekin omistan vain io-matskun. Jos julkeisevat, niin saattaa varmaan mennä hetki että saavat kokeet tarkistettua:D

   Poista
 2. Täällä toinen jota kiinnostaisi että mitä puutteita koet lukutottumuksissasi. Omat tämän viikon luvut ovat menneet aika samoissa tunnelmissa, mieliala heitellyt ja luvut takunneet, välillä omatkin ongelmat avautuvat paremmin muiden kokemuksia lukiessa. :) Tsemppiä, toivottavasti stressi pian vähenisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mieltä lämmittävästä kommentista:)
   Kiinostukseen vastattu ja lukutottumuksiin liittyvää postausta laitettu alulle. Ihana kuulla, ettei ole ainoa jolla meinaa mielialat heitellä. Tsemppiä kans sulle!

   Poista
 3. Oon mafylla puhunut mun opon kanssa noista käyristä ja hänen mukaan oma käyrä on tavallisesti tavoitekäyrän alapuolella. Tämän takia esimerkiksi etäkursssilaisilla (eikös teilläkin ole opo käytettävissä) on mahdollisuus tehdä näitä välitavotteita. Ne on just motivaation ylläpitämiseen, kun onkin joku mahdollisuus edetä käytän kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei pitääpä selvitellä:)
   Tää kyllä lievitti stressiä, KIITOS!

   Poista
 4. Itsekin mafyn kurssilla ja kuulemma varsinkin alussa ei kannata tuijotella käyrää liikaa. On aika tavallista kuulemma, että aluksi ei tunnu etenevän, mutta sitten kun pääsee kertaustehtäviin niin käyrä alkaa yleensä nousta. Laatu korvaa määrän varmasti :) Täälläkin mielialat heitelleet, joten kuulostaa tutulta kirjoittamasi asiat... Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista:)
   Tosi hyvä tietää, ettei vielä ole syytä paniikkiin. Olisi aika kareaa ajatella olevansa jäljessä, vaikka pääsykokeisiin on vielä aikaa. Tsemppiä sullekin:)

   Poista