11/21/2016

Marraskuun lukufiiliksiä


Viimeinen kuukausi on kyllä ollut tapahtumarikas. On ollut fyysikoiden excua, opiskelijarientoja ja viime viikonloppu meni mökkeillessä. Väliin on silti jäänyt paljon lukupäiviä ja edistymistä. Hurjaa, että kuukauden päästä suurin osa työstä on tehty ja menoista huolimatta aikataulussa ollaan.

Lukemisista: Kemian ja fysiikan kohdalla teen jo pelkkiä flashcardeja ja jouluun mennessä pitäisi olla fy6 ja 7, sekä kaikki kemiat kysymyskortteina. Huolenaiheena kävi hetken, että onko pelkistä kirjojen lukemisesta ollut mitään hyötyä ja olisiko laskeminen pitänyt aloittaa aiemmin, mutta eräs tentti muutti kaiken. Kävin nimittäin tekemässä yhden teekkareiden aaltoliikkeen tentin pelkillä lukion kirjojen lukemisella ja osasin tehdä myös laskut. Päähän on siis jäänyt tietoa laskemattomuudesta huolimatta.

Biologiassa jäljellä on BI5 ja BI4. BI4 eli ihmisbiologian kurssi venyy vielä ensi vuodelle, mutta niistä aiheista muistiinpanojen teko on niin mielekästä, ettei se edes haittaa. Alustavana sneak peakinä, että kirjojen lukemiset on tarkoitus olla taputeltuna maliskuun alkuun mennessä.

 Laittakaas muuten postaustoiveita tulille ja kertokaa omista lukukuulumisista:)

8 kommenttia:

  1. Hyvältä vaikuttaa ja tsemppiä lukuihin! :)

    Itse tein viime vuonna bilsaan (ja vähän kemiaan) juuri tuolla tavalla flashcardit, mutta tänä vuonna käytän ohjelmaa mnemosyne. Kirjoitan kortit koneella ja esimerkiksi bussissa kännykän kanssa käyn niitä läpi. Paljon nopeampaa, kun ei tarvitse käsin kirjoitella ja askarrella :D Lisäksi niitä pystyy pienellä vaivalla tekemään enemmän; tällä hetkellä about 250 korttia tehtynä, ~95% bilsaa (kurssit 1,2 ja 80% 4:sta).

    Kemiaa en ole aloittanut, mutta suunnitelmissa olisi aloitella sitä tämän viikon lopulla. On paljon vahvempi kuin fysiikka, joten sillä ei niin kiire. Fysiikasta olen opiskellut kurssit 1, 2, 4 sekä 6, ja tavoitteena olisi saada kaikki fysiikat ja kemiat laskettua tammikuun loppuun mennessä. Bilsasta kirjat käytynä toivottavasti tämän kuun loppuun mennessä, jonka jälkeen täydennän mnemosyneä valmennuskurssien, tehtävien ja vanhojen yo-kokeiden avulla.

    Helmikuusta lähtien olisi siis tarkoitus tehdä enemmän valmennuskurssien materiaaleja, integroivia tehtäviä ja vanhoja pääsykokeita sekä syventää laskurutiinia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä sullekin ja hyvätlä näyttää!
      Oon miettiny kans tota mnemosyneä, mut luovuin ajatuksesta, kun en osannut synkata niitä koneelle ja puhelimelle (ios ja windows ei oikein kohtaa). Se vois kyllä nopeuttaa tota urakointia, koska en tiiä saisinko ikininä bilsasta kirjoitettua ajoissa kortteja.

      Poista
  2. Minä en jostain syystä tullut Mnemosynen kanssa yhtään toimeen, mutta väsäsin kortteja sitten MemoMashiin :) En tosin edes yrittänyt synkata sitä puhelimelle enkä tiedä onnistuuko, joten varmaan ihan turha kommentti :D

    Joka tapauksessa vaikuttaa siltä, että sulla on paketti hyvin kasassa! Ei muuta kuin tsemppiä lukuihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole turha kommentti:) Joo päätin kokeilla tota Ankia, koska sen saa seka windowsin koneelle, tablettiin(android)ja nettiversiona puhelimelle(ios ja maksaa appina 25e, joten siksi web versio)

      Kiitos:)

      Poista
  3. Heippa!

    Millaisia kemian ja fysiikat cardsseja teet? Tai esimerkiksi millaisia kysymyksiä? Vaikea lähteä tekemään kortteja, kun en oikein tiedä millä laajuudella kannattaisi kysymyksiä laatia..?:) Täällä mennään hyvin saman tyylisellä melko joustavalla suunnitelmalla kursseja läpi, jouluun mennessä fysiikat ainakin läpi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kysymysten kannattaa olla tosi simppeleitä, niin niistä on selkeä opiskella.

      Fysiikassa olen vasta aloitellut, mutta kysymykset ovat luokkaa "mihin perustuu tämä ilmiö", "Amperen laki", yksikkö ja toiselle puolelle tunnus. Mielestäni Physica kirjasarjasta on helppo tehdä näitä, kun kirjoissa on valmiiksi pieniä infolaatikoita.

      Kemiassa esimerkiksi "Kummalla suurempi kp/sp, miksi?", "Yhdisteryhmän fnuktionaalinen ryhmä", "Tämän yhdisteen lääketieteellinen käyttö".

      Kysymykset ovat TOSI laidasta laitaan, koska olen lukenut aiheista niin paljon, että jäljellä on enää nippelitieto:D Kannattaa lähteä ihan perusjutuista ja termien selittelystä ja edetä siitä tarvittaessa tarkempiin yksityiskohtiin:)

      Tsemppiä lukemisiin!

      Poista
  4. Kiitos paljon nopeasta ja kattavasta vastauksesta sekä tsempeistä! Tsemppiä sinullekin! ��

    VastaaPoista