7/29/2016

Lukusuunnitelma syksy vol. 1

Lukusuunnitelma on erittäin elävä käsitteenä ja harvoin menee käsi kädessä kalenterin kanssa. Tuossa on kuitenkin omat tavoitteet joka kuulle, jos aion saada kaikki lukiokirjat käytyä jouluun mennessä. Lisäpainoa opiskeluun tuo yliopisto ja Mafynetin DI-kurssin tehtävät.

Joitakin saattaa ihmetyttää miksi ahmin kolme fysiikan kurssia jo elokuussa, joten avaan sitä vähän. 23. päivä elokuuta meikäläisellä on yliopiston mekaniikan tentti jonka aihepiiri sisältää lukion fysiikasta kurssit 1,4 ja 5. Ahmimalla ne, saan lyötyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Biologiassa etenemistahti on mielestäni loogisin käymällä ensin luonnon monimuotoisuuteen liittyvät asiat eli 1 ja 3. Siitä sitten kurssit 2, 5 ja 4 kulkemalla solutasolta ihmisen biologiaan. Kemiassa ei mielestäni ole mitään loogisinta järjestystä, joten sen käyn järjestyksessä.

EDIT 14. elokuuta: Kemiassa etenen sittenkin valmennuskeskuksen materiaalin mukaan, koska siinä on mielestäni onnistuttu parhaiten jäsentämään kemian koko oppimäärä näppärin otsikoin. Kuten sanoin, lukusuunnitelma on elävä.

Miten siellä? Onko millaisia lukusuunnittelijoita vai fiilispohjalla lukevia?

4 kommenttia:

 1. Mun osalta pääsykoelukemiset on onneksi jo ohi (kurkkaa blogi!) mutta suunnittelu oli mulle kaiken kulmakivi! Mulla oli ja on sen verran raskas elämäntilanne, etten ilman kunnon lukusuunnitelmaa olisi päässyt tähän asti :)

  Kiva blogi, jään seurailemaan matkaasi lääkikseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista ja tervetuloa seurailemaan!:)
   Kävin kurkkaamassa blogiasi ja ihailen, miten oot saanu aikataulut toimimaan perhe-elämän keskellä. Hatunnunnoston ansainnut suoritus!

   Poista
 2. Heippa!
  Kiva blogi ja täällä uusi lukija! :) Saanko kysyä, että oletko aiemmin hakenut yleiselle siis?

  Ja mafya ilmeisesti suosittelet lämpimästi? Eroavatko valmennuskeskuksen ja mafyn tehtävät mielestäsi paljon? =)

  Kiitos:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, etten ole vastannut aiemmin! Blogger ei jostain syystä ilmoittanut aiemmin kommentteja (?).

   Vastauksia kysymykseesi, kyllä, hain ensimmäisellä kerralla (abivuonna) yleiselle.
   Mafyn tehtäviin tutustun tarkemmin vasta vuodenvaihteessa, mutta silmäilyn perusteella uskon mafyn voittavan lähinnä kertaamismetodin takia.

   Valmennuskeskuksen tehtävistä ei mitään pahaa sanottavaa, paljon rutiinia luovia perustehtäviä ja soveltavat tehtävät erittäin hyviä. Olen vain mennyt laskemaan ne kahtena vuonna, joten nyt travin uutta materiaalia:D

   Tsemppiä lukemiseen! Minne haet?:)

   Poista