10/08/2018

Opiskelun aikatauluttamisesta

Vaikka lääkiksessä annetaan valmiiksi käytävät kurssit ja lukujärjestys, omatoimista opiskelua on paljon enemmän. Lukuunottamatta muutamia satunnaisia opetuskertoja ja tenttejä, lähes kaikki luennot ovat vapaaehtoisia. Itse kuulun niihin, jotka eivät osaa opiskella pelkällä fiilispohjalla, vaan tarvitsevat ainakin jonkinnäköisen suunnitelman siitä mitä ja milloin lukee. Tässä oma esimerkkini siitä miten luon viikolle oman "lukujärjestykseni":

Tässä viikkonäkymässä näkyvät nyt kaikki koulun puolesta olevat opetustapahtumat eli luennot. Luennot eivät yleensä ole putkeen, vaan välissä on taukoja:)Tässä suunnitelma viikon opiskeluille. Pyrin rytmittämään lukemisen niin, että aloitus tapahtuisi klo 8-10 välillä ja loppuisi klo 17-18 välillä. Toisin sanoen vapaa-aikaa jää oikein mukavasti harrastuksille, töille ja kavereille. Viikonloput pyrin pitämään kokonaan vapaana. Toki lukemista tapahtuu enemmän tenttien lähestyessä, jolloin viikonloppunakin tulee opiskeltua. Aikataulut ovat hyvin liukuvia ja saatan usein lopettaa opiskelut paljon aikaisemmin. En myöskään noudata suunnitelmaa orjallisesti, mutta se antaa hyvän rungon tekemiselle.

Kertokaahan minkälaisia ajatuksia tällaisista postauksista herää:) Onko yhdentekevää vai saiko jotain ideaa?

6 kommenttia:

 1. Yritin aiemmin kommentoida blogiisi, mutta ei näköjään tullut perille:D löysin blogisi hiljattain ja tykkään!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Jos kommentoit edelliseen postaukseen niin olin vain unohtanut painaa julkaisunappiaXD Mut kiva jos tykkäät!

   Poista
 2. Lukiossa en oikein tarvinnu aikatauluttamista, ihan hyvin pärjäs sekalaisella lukemisella. Nyt vaan ärsyttää, kun tekee omat suunnitelmansa päivälle ja sitten varsinkin viime viikkoina on änkeytynty päivään kaikkea muuta.. Hoikuttais muuttaa omilleen, jotta sais kunnon rauhan, mutta kyl elämä ois melko tylsää yksin :D Asuitko omillas välivuosina vai kotona vanhemmilla ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi on kyl oma taitolaji et miten sais muutkin aikataulut sopimaan lukemisen keskelle.
   Muutin ekan välivuoden huhtikuussa omilleni eli 2014 kirjoitin ja 2015 huhtikuussa omaan kotiin:) Lukemisen kannalta oli mulle parempi just sen rauhan takia, mutta töissä käyminen vei myös aikaa (koska vuokraa ei makseta lukutunneilla):)

   Poista
  2. No joo oon töissä luultavasti koko luku-urakan aikana 20h/vk :S joten kyl raha-asiat suht reilassa

   Poista
  3. Nonii ja jos oot jo tottunut lukemaan töiden ohella niin sekään ei vaatisi kauhean suurta ponnistelua:) Jos töiden ulkopuolella olevat asiat on ne jotka syö lukuaikaa niin ymmärrän kyllä täysin ton, että haluat muuttaa omaan rauhaan:D Eipä se yksinäisyys kauheesti vaivaa siinä vaiheessa kun haluaa lukea (vapaa-aika toki erikseen)

   Poista