9/26/2018

Lukurutiinit


Tämän syksyn hiukan isommaksi teemaksi olen valinnut lukurutiinit ja mikä on niiden merkitys lääkikseen hakiessa. Tähän postaukseen olen koonnut tiivistetysti lukurutiineista ja siihen liittyvistä seikoista, joita tulen käsittelemään syksyn mittaan laajemmin.

Yleisiä hyviä piirteitä sujuvan lukurutiinin luomiseksi:

Aloita ajoissa
Mitä aiemmin aloitat, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on onnistua.

Luo itsellesi toimivat rutiinit
Osalle meistä pääsykokeeseen hakeminen on ensimmäinen kerta, kun opiskelut pitää aikatauluttaa ja rytmittää itse. Joku lukee fiilispohjalla, kun taas toiselle toimii tunnilleen suunniteltu lukujärjestys. Tärkeää on kuitenkin ymmärtää, että rutiinit ovat jokaiselle yksilöllisiä. Joillekin meistä sopii 10 tunnin päivät kirjastossa ja osa saa itsestään irti parhaiten yöllä.

Uni, ruoka ja lepo
Pyörällä on raskaampaa ajaa, jos sitä ei huolla välillä. Sama pätee kehoomme ja ennen kaikkea aivoihin. Niinkin yksinkertaisilla asioilla kuin elämäntavoilla voidaan päästä jo todella pitkälle jaksamisessa.

Muista rentoutua
Pääsykoe ei ole koko elämä, vaikka se siltä saattaa väliaikaisesti tuntua. On hyvä ymmärtää, että pelkkä pääsykoe ei määrittele sinua ihmisenä. Olet paljon muutakin ja ympärilläsi on paljon pääsykoetta tärkeämpiäkin asioita.

2 kommenttia:

 1. Hei, osaisitko antaa vinkkejä pääsykoelukemiseen toisen alan opiskelujen ohella? Itse aloitin opinnot biologialla kuun alussa, mutta ei se halu lääkikseen pääsystä ole kadonnut mihinkään.. �� Tuntuu kuitenkin siltä, ettei aikaa kunnolla riitä kaikelle (vaikken pääsykoelukemista ole vielä kunnolla aloittanutkaan).
  Lisäksi haluaisin kysellä, osaatko sanoa kuinka hyvin Oulussa työllistyy hampaalta (ylipäätään ja/tai verrattuna yleislääkikseen) vai suuntaavatko valmistuneet pääasiassa muualle Suomeen töihin? Entä onko hampaalla harjoitteluja tmv, jotka pitää suorittaa muualla kuin Oulussa? Hammaslääkis on viime aikoina ruvennut kiinnostamaan, mutta olen vielä kahden vaiheilla.. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Sori, että vastaus tulee vasta nyt, mutta parempi myöhään kuin ei ollenkaan:)
   Vinkkeinä voisin antaa ehkä sen, että jos haluaa panostaa 50/50 yliopistoon ja pääsykokeeseen, kannattaa hamstrata paljon kursseja syksylle tai suorittaa osa vasta kesällä. Pääsykokeeseen luku kannattaa aloittaa vaikka jo nyt pikkuhiljaa, tyyliin laskemalla kemiaa ja fysiikkaa tunnin pari illassa. Jos ihan tosissaan haluaa lääkikseen, voi ottaa joitakin kursseja yliopistosta fysiikalta ja kemialta (monet teekkarikurssitkin saattavat sisältää mielenkiintoista settiä pääsykokeen kannalta). Tää toki jakaa mielipiteitä, mutta itse ainakin sain paljon irti myös yliopiston kursseista!

   Oulun työllistymisestä en osaa sanoa, mutta yleisesti ihan kaikki hampaalaiset työllistyy ympäri Suomea. 1. ja 2. vuonna on yhteensä 3 päivän harjoittelut, joihin paikkoja on Pohjois-Suomessa (myös Oulussa) ja kaupungin saa toivoa minne haluaa:)

   Jos herää jatkokysymyksiä niin vastaan kyllä mielelläni!

   Poista