1/27/2017

Muut kuin lukion materiaalitPää olisi hajonnut varmaan pari kertaa, jos olisin tähänkin asti lukenut pelkästään lukion kirjoja. Samat jutut, samat lauseet ja pahimmillaan ei yhtään motivaatiota. Yllä näkyy kaikki materiaalit joita olen ottanut opiskelun tueksi. Paino sanalla tueksi, sillä pääsykokeessa mitataan LUKION OPPIMÄÄRÄÄ, mitä mm. IFA ei ole.

Ihmisen fysiologia ja anatomia (IFA)
Lukion kirjoissa jotkin asiat ovat mielestäni selitetty turhan ympäripyöreästi, jolloin saatan tarkentaa tietoa muista lähteistä. Aikaisempina vuosina olen käyttänyt IFAa lukion ihmisbilsan sijaan, mutten enää suosittelisi tekemään niin. Kirjassa selitetään todella hyvin ihmisen fysiologiaa ja anatomiaa, kuvat ovat todella selkeitä ja toimii motivaation lähteenä. Kirja menee kuitenkin niin paljon syvemmälle kuin lukio, joten ehdottomasti ei ulkoa opetteluun.

Anatomia ja fysiologia - rakenteesta toimintaan
Jos tuntuu, että IFA menee liian yli, tämä kirja on sopivasti lukion bilsan ja IFAn välistä. Yleensä luen yhtä aikaa BIOSta ja mafynettiä. Lisäksi selkeytän joitain asioita lukemalla IFAn muistiinpanojani ja tätä. Kirjassa on myös hyvin rakenteita sekä suomen- että latinankielellä. Ehkä sitten enempi lääkisvaiheessa tulee tarpeeseen.

Ihmisen fysiologia ja anatomia - väritys/tehtäväkirja
Tämä kirja koristaa vielä kirjahyllyä. Sivuilla on kuvia rakenteista ja tilaa mahdollisille muistiinpanoille. Ajattelin ottaa tämän käyttöön viimeisillä viikoilla, jolloin saan kerrattua sopivasti kaikki rakenteet ennen pääsykoetta. Sitä paitsi, eikö ne aikuisten värityskirjat edistä mielenrauhaa:D

Valmennuskeskuksen materiaalit (2014 2015)
Itse kurssista teen kokonaan oman postauksen, jos kiinnostuneita löytyy. Materiaaleista kuitenkin sen verran, että voin suositella ainoastaan kemian ja fysiikan osuutta. Biologian materiaali oli omaan makuuni hiukan hutaistu. Kemian ja fysiikan tehtävätarjonta on todella hyvä ja plussaa ratkaisuista välivaiheineen. Suosittelen sellaiselle, jolle kemia ja fysiikka tuottavat vaikeuksia.
Myös soveltavia tehtäviä löytyy mukavasti, kemiaa 110 ja fysiikkaa 149. Soveltavat tehtävät sisältävät vanhoja pääsykoetehtäviä sekä aineisto- ja ylipistopohjaisia tehtäviä. Viime keväänä en kerennyt kuin vilkaista niitä, joten tänä keväänä tavoitteena olisi tehdä myös kaikki nämä tehtävät.

Mafynetti2:sta tulee oma arvio, kunhan saan lukurutiinin rullaamaan vielä sujuvammaksi:)

3 kommenttia:

 1. Hieno blogi, seurantaan! Kuulosti tosi mielenkiintoiselta toi Ihmisen fysiologia ja anatomia - väritys/tehtäväkirja, täytyy ehkä itsellekin hommata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos ja tervetuloa!:)
   Oman kirjani tilasin Adlibrikseltä, jos kiinnostaa tilata:)

   Poista
  2. Kiitos :) joo täytyy laittaa tilaus tulemaan 😊

   Poista