1/07/2017

Kevään sotasuunnitelma


Vihdoinkin alan tajuta kuinka suuren työn tein lukemisten osalta viime syksynä. Lähes kaikki kirjat on luettu ja selattu, eikä jäljellä ole kuin kovaa treeniä kohti kevättä. Tasapaino lukemisen suhteen löytyi jo syksyllä, joten enää täytyy vain päättää mitä lukee ja milloin. Vielä en silti osaa sanoa toteutuuko yllä näkyvä ohjelma, mutta tahto on ainakin kova.

Tehtäviä teen pääosin Mafynetti2:sen materiaaleista. Tähän mennessä en ole vielä ehtinyt arvioimaan paljonko aikaa/tehtäviä kuluu Mafynettiin per päivä. Kokemuksia otetaan mielellään vastaan! Lisäksi Mafynettiin kuuluu 8 harjoituskoetta, jotka näkyvät suunnitelmassa punaisina viikkoina.

Vielä helmikuun loppuun osa päivästä menee mafynetin lisäksi ihmisbilsan muistiinpanoihin. Muistiinpanot ovat kuitenkin meikäläisellle se varmin tapa palauttaa mieleen kaikki asiat. Olen myös saanut avokilta luvan "sisustaa" työhuonetta muistiinpanoilla.

Joululomalla ahkeroin ja sain tehtyä kaikki fysiikankin flashcardit. Ts. jäljellä on enää biologian flashcardit. Olen tästä ihan tyytyväinen, sillä nyt pystyn keskittymään biologiaan vielä vähän syvemmin.

Vaikka Mafynetin tehtävätarjonta on laaja, aion tehdä fysiikan ja kemian soveltavia tehtäviä Valmennuskeskuksen vihkosista. Teen tehtäviä tahdilla 2 tehtävää/päivä viidesti viikossa. Yhteen soveltavaan tehtävään kului minulta aikaa n. 15min-30min viime keväänä, eli max 2h/ilta.

Mitä tulee kertaamiseen, olen varannut sillekin aikaa runsaasti. Teen muistiinpanoista mindmapit ja kokoan listat kurssien vaikeista asioista, joihin palaan viimeisillä kertausviikoilla. Muuten kertaamista tulee jo aiemmin mainittujen flascardien avulla.

Voisi luulla, että suunnitelman mukaan joutuisin tekemään 10h päiviä, mutta todellisuus ei ole ihan niin. Jokaiselle asialle olen varannut sen verran aikaa, että ehdin päästä viikoittaisiin tavoitteisiin. Minun ei esimerkiksi tarvitse tehdä joka päivä biologian muistiinpanoja ollakseni aikataulussa, vaan yleensä 2-3 aamua viikosta riittää.

 Minkälaisia suunnitelmia teiltä löytyy? 

6 kommenttia:

 1. Täällä on vähän samantyyppisiä suunnitelmia, joskin vähän ehkä vielä hakusessa kuinka paljon todellisuudessa sitten ehtii tekemään kaikkea... Tahtoa ja matskuja ois vaikka kuin, mutta valitettavasti sitä kuuluisaa aikaa on vain rajallisesti. :D

  Mäkin nimittäin tilasin ton Mafy 2-tabletin ja äkkiseltään tuntuu, että jo pelkästään sillä saisi varmaan kulutettua vaikka koko loppuajan. :D Siksi mulla pistikin vähän silmään tuo, että aiot käyttää sekä mafynettiä että flashcardseja ja siihen vielä päälle muistiinpanojen tekoa. Onko sulla tavoitteena tampata se mafynet perinpohjin läpi joka aineesta vai vaan hakea semmoista peruslaskurutiinia laskujen osalta? Varmasti yksilöllistä miten mikänenkin homma vie aikaa, mutta suosittelisin tutustumaan pikimmiten tohon mafynettiin ja katsoa millaisella laajuudella ja huolellisuudella haluat alkaa sitä tekemään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Varsinkin biologian matskujen kautta olen ehtinyt jo tutustumaan Mafyn tehtävätarjontaan ja siksi uskaltanut ottaa "lisää" juttuja siihen rinnalle. Mikäli en meinaa jaksaa utota kaikkea, karsin tietysti pois taakkaa, jotta saan Mafynetistä kaiken hyödyn irti.

   Pääpaino lukemiselle on Mafynetin varassa päivittäin. Olen tehnyt muistiinpanot jo fysiikasta ja kemiasta. Biologiassa muistiinpanoissa on jäljellä ihmisbilsa, joiden kirjoittamiseen olen hyödyntänyt myös Mafyn tietoja. Koen kuitenkin tuon ihmisbilsan sen verran oleelliseksi, että tarvitsen siihen rinnalle lukiokirjoja ja muuta tietoa.

   Niinä päivinä kun ohjelmassa on myös bilsan muistiinpanoja, päiväni koostuvat tyyliin: 3h muistiinpanoja, 3h mafya, 1h bilsan fc tekoa, 1h kaikkien fc:den harjoittelua. Näiden jälkeen pidempi tauko ja iltaisin "kotiläksymäisesti" 2-4 soveltavaa fyke tehtävää. Silloin kun en tee muistiinpanoja, mafynetti täyttää päiviä noin 6h. Tällaisiin aikatauluihin ainakin pyrin:)

   Poista
 2. Haluisin itekkin hammaslääkäriks! Miks haluut itte just hammaslääkäriks etkä normi lääkikseen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiva kuulla!:)
   Oon tekemässä tästä ihan lähipäivinä postauksen, joten kannattaa olla kuulolla;)

   Poista
 3. Onks sulla instagramii? (:

  VastaaPoista