11/05/2018

Yllättävä asia joka nosti arvosanat ylöspäin

Relaaminen. 
Kyllä, niinkin yksinkertainen asia kuin rentoutuminen, kotisohvan valitseminen kuntosalin sijaan ja tyhjäntoimittaminen. Ei siinä, olen niitä ihmisiä, jotka ovat taitavia täyttämään kalenterin ja rakastavat to do-listojen tekemistä. Näin "vanhemmalla" iällä olen oppinut kuitenkin korostamaan vapaa-ajan merkitystä opiskelun tukena (eikä vihollisena, joka varastaa aikaa hyötykäytöltä).

Nollaamisella en tarkoita nyt harrastuksia tai satunnaista kahvittelua kaverin kanssa, vaan juurikin niitä päiviä, kun kello ei herätä klo 6:30 aamulla ja ainoa päivän agenda on keittää aamukahvit rauhassa. Kaverit ja harrastukset ovat tärkeitä voimavaroja, mutta niin myös ne kalenterien tyhjät päivät. Voi luoja niitä päiviä ja kuinka niistä saa voimaa! Ja mitä näinkin herkullisen asian vaatiminen tarvitsi? Rohekutta. Uskallusta.

Ja mitä tapahtui, kun uskalsin tehdä vähemmän työtä arvosanojen eteen? Ne nousivat. En tiedä maagista selitystä tälle. Ehkä keskityin olennaisiin asioihin enemmän tai aivokuoreni oli vastaanottavaisempi tiedon suhteen. Joka tapauksessa aivan ihana lääke arvosanojen nousuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti