7/16/2018

Kysymyksiä fuksivuodesta?

Onneksi olkoon kaikille kouluun päässeille! Teillä on mahtava fuksivuosi edessä:) Meikäläinenkin muistaa erittäin elävästi tulosten lukuhetken ja kaiken sen fuksivuoden uutuuden jännityksen.

Nyt saa heittää kysymyksiä Oulun lääkiksestä/hammaslääkiksestä, fuksivuodesta tai opiskelusta. Kokoan vastauksista oman postauksen:)

9 kommenttia:

  1. Onks sulla koskaan ollut siellä epävarmuutta omasta osaamisesta tai mietintöä, että onko se kuitenkaan oikea paikka? Vastaako opiskelu niitä odotuksia, joita sulla oli ennen lääkikseen pääsyä? Onko oikean opiskelutyylin löytäminen ollut vaikeaa? Musta ainakin tuntuu, että kun viimeinkin pääsen sisään niin opiskelutyyliä joutuu muuttamaan kun asiaa on niin paljon ja olen nyt toisessa yliopistossa tottunut laskupainotteiseen opiskeluun :)

    VastaaPoista
  2. Tarviiko nyt jo hankkia jotain kirjoja tai muuta?
    Täytyykö tentteihin panostaa vai riittääkö vaan, että pääsee läpi? Eli onko arvosanoilla merkitystä esim. erikoistumisalan valinnan kannalta?
    Onko hampaalla opiskelu prekliniikassa rankempaa kun käydään yleisen kanssa yhteisiä kursseja ja lisäksi hampaan omia kursseja?
    Onko ekan vuoden jälkeen tai joskus mahdollista päästä hammashoitajaksi töihin?

    VastaaPoista
  3. Miten paljon hankit kirjoja ja ootko kokenu ne tarpeellisiksi/hyödyllisiksi?

    VastaaPoista
  4. Pääsin tänä vuonna Ouluun yleiselle sisään, pakko sanoa että sun blogi toimi luku-urakan synkkinä hetkinä hyvänä motivaattorina! Nyt sitten jännityksellä odotellaan yliopistoelämän alkua :) Tässäpä minulta muutama kyssäri: Yllätyitkö ollenkaan opiskeltavan asian määrästä fuksivuoden aikana verrattuna esim. pääsykokeisiin lukuun? Mitä opiskelusovelluksia voisit suositella tentteihin kertaamista varten? Mikä asia yllätti eniten (hammas)lääkiksessä verrattuna odotuksiisi ennen opiskelun aloittamista?

    VastaaPoista
  5. Onko Oulussa lääkiksessä mitään syys-/talvilomia tms, kun koulu alkaa kuitenkin jo huomattavasti aiemmin kuin useimmilla muilla aloilla yliopistossa? Onko lääkiksessä opiskelijoita, joilla on tavoitteellisia/aikaavieviä harrastuksia, ts. aikaa opiskelijariennoille on ehkä normaalia vähemmän? Muodostuuko hampaan porukan kesken mitään yhteishenkeä preklinikan aikana, kun opinnot ovat suurimmaksi osaksi samoja yleisen kanssa?

    VastaaPoista
  6. Hei! :) Tää nyt ei liity tähän kysymyspostaukseen ja toivoisin et voisit vastata mahd. nopsaan. Teen lukusuunnitelmaa nyt vuoden -19 kokeeseen ja mietin, että missä vaiheessa aloitit itse Mafyn ja kauan kesti tehdä kaikki tehtävät vai teitkö edes kaikkia? :) Ja monta tuntia päivässä teit niitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Tuon "lukusuunnitelma" tagin taakse kätkeytyy todella monta postausta aiheesta ja vastaukset kysymyksiin:)
      Aloitin mafyn vasta tammikuussa, mutta näin jälkeenpäin ajateltuna olisi kannattanut aloittaa se jo loppusyksystä (t. tavoitteena kaikki tehtävät tehdyksi)
      https://laakikseen17.blogspot.com/search/label/lukusuunnitelma

      Poista
  7. 1. Miten hyvin on onnistunu löytää semmonen rento opiskelufiilis (jota oli lukiossa aina välillä ;D) ? ps. inspiroituneena mafyn spostista kysymys xD
    2. onko hampaan opiskelutahti tuntunut kovemmalta kuin yleisellä ? joskus muistan lukeneeni jotakin semmosesta. Siltikin itse haluan edelleen hampaalle ainoastaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1. Alkushokin (siis sen, kun aluksi kaikki on uutta ja ihmeellistä ja vähitelleen päästään arkeen) jälkeen rentous tulee oikeastaan itsestään, kunhan ei ota liikaa stressiä. Ei vertaile itseään muihin, eikä yritä väkisin vääntää mitään. Opiskelu kavereiden kanssa voi auttaa t. edellisenä päivänä ennen tenttiä pidetty lukupiiri antaa paljon vertaistukea ja naurua:)
      2. Ei ainakaan omasta mielestä:) Opiskella saa molemmissa ihan yhtä aktiivisesti

      Poista