6/11/2018

Oulu top 3: kahvilat

Meikäläisellä ei ole kesälle opintoja tai hirveän ajankohtaisia ajatuksia pääsykokeesta, joten otetaan suurennuslasin alle kotikaupunkini Oulu. Tarkastelun alle pääsevät Oulun kahvilat, ravintolat, hengailumestat ja yöelämä (lisää ideoita saa heittää)! Tässä käydään läpi kahvilakulttuuria. Oulun keskustassa varsinkin on paljon erilaisia kahviloita, mutta tässä vuosien varrella omiksi suosikeikseni nousseet yksilöt.

1. Bisketti - oululainen helmi
Bisketti sijaitsee Rotuaarin aukiolla ja on ehkä yksi mieleenpainuvimmista Oulun kahviloista. Erityisesti jättimäinen korvapuusti on ihana jakaa kaverin kanssa! Bisketissä vilisee ihmisiä, joten ihan täyttä hiljaiseloa ei saa, mutta jos saa napattua pöytäpaikan ruuhkaisaankin aikaan, kahvilassa istuskelee mielellään.

2. Cafe Piha - ihan ykkönen opiskeluun
Hiukan uudempi kahvila, joka sijaitsee myös keskustassa, kun lähdetään kävelemään Pekurista kohti torin rantaa. Cafe Piha on ehdoton ykkönen opiskeluun tai isommankin kaveriporukan tapaamiseen. Töpselillä varustettuja istumapaikkoja on useita ja voisin hyvin kuvitella tekeväni omien koulutöiden lisäksi kahvilassa ryhmätöitä. Silti useammin tulee ostettua pökkiin kaverin kanssa joku (kallis) leivos ja jaettua asioita elämästä.

3. Roberts coffee - rauhaa ja ulkomaafiilistä
Roberts coffeeseen löytäminen voi olla hiukan sokkeloista aluksi, mutta kahvila hurmaa terassimaisuudellaan, vaikka onkin sisätiloissa. Suuri lasitettu katto ja valon määrä tuovat oman tunnelmansa Robertsiin. RC on sen verran piilossa, että se ei ole useinkaan liian ruuhkainen, vaan oikeastaan täydellinen paikka rauhalliseen keskusteluun.

2 kommenttia:

 1. Bisketissä tuli lukioaikoina istuttua ihan luvattoman paljon (Lyskalta lyhyt matka) :D Ja samaa mieltä RC:stä, just hyvä paikka jutusteluun, kun on niin sokkeloisten teiden takana! Tuo kolmas taitaa olla sen verran uusi, ettei ole omalla kohdalla tullut vastaan. Ehkä seuraavalla Oulu-reissulla sitten :)

  Ihanaa kesää sulle! Ootko muuten täällä maininnut, miten vietät ekan hammaslääkiksen kesäsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja fiilistelystä:) Joo Piha on tosi uus Oulun katukuvassa!

   Ihanaa kesää sinnekin! En oo maininnut, mutta pikaruokaravintolan aspahommissa:)

   Poista