5/02/2018

Pääsykoe Oulussa survival kit


Tässä hiukan paljasjalkaisen oululaisen ohjeita Oulussa pääsykokeen tekeville.

Perustiedot:
Mikä? Lääketieteen ja hammaslääketieteen valintakoe
Missä? Oulun Yliopisto, Linnanmaan kampus (Pentti Kaiteran katu 1)
Milloin? Keskiviikkona 16.5 klo 9-14
Mitä mukaan? Valintakokeessa sallittu laskin, kynä, kumi, henkkarit (mahdolliset eväät ja vesipullo)

Kulkeminen Oulussa
Pyöräilijälle on vaikea lähteä tekemään reittivalintoja, mutta suosittelen Google Mapsin tai kartan käyttöä, jos reitti ei ole tuttu. Parasta olisi käydä tekemässä pyöräretki yliopistolle edes kerran, jolloin eksyminen on vielä sallittua.

Autoilijoille tiedoksi, että yliopistolla parkkipaikat täyttyvät aika nopeasti, joten ole oikeasti ajoissa paikalla. Ei haittaa, vaikka etsisit parkkipaikkaa klo 8, mutta 8.30 alkaa jo olla kiirus löytää parkkipaikkaa, koska hakijoita/autoilijoita on paljon. Muutenkin olisi hyvä ottaa kulkemisessa huomioon mahdollinen aamuruuhka.

Bussilla kulkevien kannattaa tarkistaa aikataulut etukäteen esimerkikisi Google Mapsin tai Oulun joukkoliikenteen kautta, joka antaa suoraan reittivaihtoehtoja. Itse olen käyttänyt aina Google Mapsia ja päässyt perille:) HUOM! Pysäkkien aikataulut ovat suuntaa antavia, joten varaa ainakin 5 minuutin heitto kumpaankin suuntaan aikataulusta.
Juna- ja bussiasemalta on vain lyhyt kävelymatka keskustan pysäkille (Toripakka P), josta kulkee bussi jos toinenkin linnanmaalle (bussit nro 1, 2, 3, 8 ja 23K). Lippu keskustasta maksaa 3,3 euroa ja sen voi maksaa joko käteisellä tai mobiililipulla. Aikaa Toripakka P pysäkiltä linnanmaalle menee n 10-20 minuuttia riippuen ruuhkasta. Pois jäädään pysäkillä Yliopisto P, mutta läheskään aina busseissa ei lue pysäkkejä, joten kannattaa pitää jokin karttasovellus auki. Voin kuitenkin helpottaa sen verran, että keskustan jälkeen tulee isot sillat ja bussit menevät noin 10 min suoraa tietä. Juuri ennen linnanmaata käännytään valoista vasemmalle, valoista oikealle, taas vasemmalle, jolloin oikealle jää yliopiston parkkipaikka ja pysäkki on siinä. Tosi haastava selitys, mutta ainakin yritin:D

Yksi vaihtoehto on myös tilata taksi pari viikkoa etukäteen. Varsinkin jos on useampi kaveri hakemassa, taksin jakaminen ei tule välttämättä kovin kalliiksi. Silloin välttyy myös julkisilla seikkailemiselta:) Pudotuspaikaksi voi sopia myös tuon Yliopisto P pysäkin.


Kun pääset linnanmaalle, aika iso osa ihmisjoukkiosta kulkee kohti R ovea, josta on yleensä opasteet sun muut saleihin sekä ihmisiä ohjaamassa. Oulun Yliopistossa on rento meininki, joten älä pelkää kysyä.

Nimenhuuto luokkiin aloitetaan noin vartti ennen koetta ja se menee aakkosjärjestyksessä. Mikäli tulet hiukan myöhässä ja oma nimesi on jo mennyt, odota rauhassa listan loppumista, koska sen jälkeen lista käydään uudestaan läpi. Suositeltavaa olisi ottaa jo siinä vaiheessa kokeeseen tarvittavat tavarat ulos repusta, niin voit vain jättää laukun salin etuosaan ja kävellä paikallesi. Laskinten ja eväiden tarkastus riippuu salista ja paikkakunnasta, mutta itseltäni laskin on tarkistettu heti koesaliin sisään päästyäni.

Vessaan pääsee Oulussa nostamalla käden ylös, jolloin valvoja käyttää yksitellen vessassa. Seinillä on yleensä seinäkellot, joten oma kello kannattaa jättää kokonaan laukkuun. Etiketit sun muut tekstit kannattaa poistaa eväistä, koska näihin puuttuminenkin vaihtelee.

Jos tulee mieleen kysymyksiä liikkumisesta tai pääsykokeesta, kommenttiboksi on auki!

6 kommenttia:

  1. Eikä vitsit sä teit täläsen postauksen ! ;D Varmasti apua ekaa kertaa ouluun tuleville päsykokeeseen. Oulu vaihtu nyt kuiteksi ekal kertaa Kuopioks mulla, no saa nähä sit ehkä vuoden päästä miten käy sit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan ainakin, että joku sai noinkin epäselvästä selostuksesta apua:D
      Tsemppiä kovasti sulle!

      Poista
  2. Olis kiva kuulla sun pääsykoetaktiikasta. Jostain kommentista joskus sain vinkkejä pisteiden/ajan laskemisesta. Semmosia kysymyksiä heräsi; miten aloit jäsentelemään essee vastauksia, paljonko jätit aikaa monivalinnoille ym. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pari aiempaa postausta taaksepäin oon kertonukin mun pääsykoetaktiikasta, jossa kerroin muun muassa tosta tehtävien järjestyksen taktikoinnista.

      Muuten en sit ookaan hirveesti taktikoinut, koska kaikki tehtävät oon ehtinyt tekemään, enkä osannu oikein varata aikaa erikseen millekään tehtävälle. Toki laskin keskiarvon paljonko maksimissaan yhteen tehtävään voi käyttää aikaa ja kun oli viimeiset tehtävät tekemättä laskin keskiarvon uudestaan.

      Itse aloitin kokeen tekemällä muutamia monivalintoja (vai teinköhän jopa kaikki) jotta pääsin ns. laskumoodiin. Sitten siirryin muihin tehtäviin ja jos monivalintoja olisi jäänyt tekemättä, olisin tehnyt ne lopuksi. Monivalintojen tekemisessä vaikutti myös, saiko niistä paljon pisteitä ja tuliko miinusta. Viime kokeessa pisteitä tuli mukavasti, eikä sakkopisteitä tullut juurikaan, joten monivalinnat oli mukava tehdä heti alkuun pistesaldoksi.

      Esseevastauksia en erikseen jäsennellyt, koska asiat olivat päässä sen verran johdonmukaisesti, että rupesin vain latomaan lauseita peräkkäin. Hyvin harvoin vaaditaan esseetä ja muutenkin esseestä halutaan lähinnä nähdä olennaiset asiat, vaikka järjestys olisikin miten sattuu. Vasta yliopistossa tarvitsee uudestaan alkaa miettimään esseen jäsentelyä, pääsykokeessa riittää vastata pelkästään kysymykseen.

      Poista
    2. No niinpä olikin, mulla oli jäänyt tuo postaus huomaamatta :)

      Poista
  3. Miksä on sun mp tän vuoden kokeesta ? :)

    VastaaPoista