9/29/2017

Fuksin viikko 18.-22.9.


Joka viikko lukujärjestys on hiukan erilainen, mutta perusjutut ovat hyvin pitkälti samoja. Päiviä täyttävät anatomian luennot, histojen/makrojen harjoitukset sekä muutama lääkäriyteen johdatteleva luento. Tällä viikolla oli myös solubiologian tentti. Kuten huomaa, lukkari ei ole ihan täyteen ahdattu, vaan aikaa omatoimiseen opiskeluun on. Iltaisin saatan muutaman tunnin pyhittää opiskelulle, mutta aikaa harrastuksille ja kavereillekin on ruhtinaallisesti.

Maanantai
Klo 8-12 solubiologian luentoja. En yleensä harrasta luentoja, mutta perjantain tenttiä koskeva kertausluento oli pakko kuulla. Käytin luennon oikeastaan makrojen (= makroanatomia = latinaa) ennakkomateriaalin täyttämiseen, samalla silmäillen luentoa.
Klo 12-13 lounasaika.
Klo 13-14 Menimme hampaan kiltikselle kahvittelemaan ja opiskelemaan anatomiaa.


Illalla: makroanatomian kertaamista. Kaulan alue on onneksi suhteellisen yksinkertainen, mutta vaatii opettelua.

Tiistai
Klo 8-10 Yleislääketiede: näkökulmia hoitosuhteeseen. Ensi viikolla häämöttää ensimmäinen harkka, jota varten on muutamia Johdanto lääkäriyteen-kurssiin liittyviä luentoja.
Klo 10-11 Luettiin makroja Quizletin avulla Dentopoliksessa. Dentopolis on siis Oulun hammaslääketieteen ja suun terveydenhoidon uudisrakennus, jossa tullaan opiskelemaan koko hampaan kliininen vaihe. Siellä on myös kiltahuone ja mukavia opiskelutiloja opetushammashoitolan (ja kaiken muun) lisäksi.
Klo 11-12 Lounas
Klo 12-15 Jälleen lukemista makroihin...
Klo 15-17 Makroanatomia: Kaula. Makroissa liikutaan pienissä ryhmissä, nimetään erilaisia rakenteita latinaksi ja pohditaan esimerkiksi lihasten kiinnityskohtia ja verisuonten kulkua. Lopuksi oli lyhyt testi käydyistä asioista (=lihasten nimeämistä ja muutama o/v-väittämä).

Illalla: Vaikka olikin pitkä päivä takana, innostuin aloittamaan jo seuraavien makrojen opiskelua ja selailemaan histologian harjoitusmonistetta.

Keskiviikko
Klo 8-10 Yleislääketiede: näkökulmia hoitosuhteeseen.
Klo 10-11.30 TK-harkan ohjeistus.
Klo 11.30-12 Lounas, jonka jälkeen hakemaan kiltikseltä kahvia.
Klo 13-15 Yleislääketiede: Vuorovaikutus 1 ryhmätyö. Meidät jaettiin pienempiin ryhmiin, joissa jaettiin kurssin luennoitsijan kanssa omia taustoja ja ajatuksia hyvästä hammaslääkäristä.

Illalla: Histologian muistiinpanojen tekoa

Torstai
Klo 9-11.30 Solubiologian esseen kirjoittamista.
Klo 11.30-12.30 Lounas ja lounaan jälkeen hepatiitti-B rokotteen vahvistus.
Klo 13-15 Histologian harjoitustyöt 6: Hermokudos. Histoissa käytiin lyhyt alustus, jonka jälkeen tutkittiin näytteitä mikroskoopilla. Kuten makroissakin, histoissakin on lyhyt testi tunnin lopuksi.

Illalla: Solubiologian tenttiin silmäilyä.

Perjantai
Klo 8-10 Solubiologian tentti. Tentti oli hiukan erilainen verrattuna aiempiin kohtaamiini tentteihin - meillä sai nimittäin olla kaikki materiaalit läppäristä kurssikirjaan mukana. Materiaaleihin ei voinut silti tuudittua, sillä tentti sisälsi monivalintaa ja kukin kysymys näkyi vain minuuttien ajan taululla (eikä niihin voinut palata). Myönnän luottaneeni liikaa materiaaleihin, koska tiedonhakuni ei ollut tarpeeksi nopeaa kovin hyvään suoritukseen.


10 kommenttia:

 1. Arvoistellaanko kurssit hyväksytty/hylätty vai 1-5 ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1-5, mutta tuo solubiologian tentti kuuluu laajempaan kokonaisuuteen, joten siitä ei vielä arvosanaa anneta:)

   Poista
 2. Tosi kiva lukea millaista opiskelu käytännössä on. Lisäsi motivaatiota tarttua jälleen Mafynettiin :D.

  VastaaPoista
 3. Millainen ikäjakauma teillä fukseilla muuten on? Olen itse jo kolmenkympin paremmalla puolella ja kauhistelen jo etukäteen, mahtaisinko olla ainut tätisarjaa edustava joukossa :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omassa pienryhmässäni on tasaisesti 19-24v haarukka, mutta muuten fukseihin mahtuu useampikin yli kolmekymppiä täyttänyt:)
   Ikä on oikeasti tuolla vain numero, eikä sitä oikeastaan tajua kuka on minkäkin ikäinen:)

   Poista
 4. Kiitos ihan superisti näistä postauksista, aina hetkellinen motivaatiopula katoaa kun lukee sun juttuja!

  VastaaPoista
 5. Moi! Kysyisin tuosta Mafysta, kun itseäni vähän jännittää ammunko tämän vuoden lukusuunnitelmalla nilkkaan itseäni. Katsoin sinun viime vuoden lukusuunnitelmaa ja aika samantyylinen on minullakin, tosin luen mafynettiä jo nyt ja lukiokirjat auki siinä samalla ja aina tarkistan tuliko kaikki käytyä Mafyn avulla. Mutta kysymys kuuluu soveltavista/vaikeimmista tehtävistä. Teitkö niitä jostain muusta matskusta vai oliko sun tehtävät pelkästään Mafyn?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Oot lähteny tosi hyvällä aikataululla liikkeelle:)
   Tarkoitukseni oli ehtiä tekemään myös vk:n matskuista soveltavia tehtäviä, mutten ehtinyt. Ts. pelkillä mafyn tehtävillä menin:)

   Poista