5/17/2017

Kootut ajatukset ennen ja jälkeen

Tiistai 15. päivä ennen koetta:
Jaha, kello on 5:50. Näköjään kroppa ei halua nukkua pommiin ja harjoittelee huomista varten.
Siis onko se koe oikeasti jo huomenna? Enhän mä ole edes lukenut siihen (paitsi koko viime vuoden)
Apua apua, kaikki fysiikat ihan hukassa!

Pääosin päivä on ollut rauhallinen. Pääsin yli viime viikon panikoinnista ja olo on levollinen. Heräsin aikaisin kertaamaan vielä fysiikkaa. Tarvitsin sitä lähinnä muistuttamaan, että kyllähän mä osaan. Vietin päivän isäni kanssa ja käytiin syömässä veljeni tultua lomille intistä. Veljeni siis myös hakee lääkikseen (yleiselle), muttei lukenut intin takia juuri ollenkaan.

Keskiviikko 17.5. THE DAY:
Oh shit, mitähän vielä kertaisi
Onneksi ulkona on kosteaa, niin hengittäminen on helpompaa.
Kokeessa;
Joko sais jo alkaa tekemään
Miksi näin monella on silmät ihan itkuisina?

Koe meni omalta osaltani paremmin kuin aikaisempina vuosina, mutten yhtään tiedä riittikö se. Omasta mielestäni fysiikan ja kemian tehtävät muistuttivat joitain vanhoja yliopiston tenttitehtäviä ja biolgian osuus oli helppo. Kemian loppupään tehtävistä osa meni nollille. Silti, uskalsin varmoiksi pisteiksi laskea hieman reilu sata pinnaa (jättäen nollaksi bilsan esseen ja kaikki, mistä en voinut saada täysiä pisteitä). Kävi miten kävi, onnekseni minulla on vain hyviä vaihtoehtoja ensi vuodelle. Tiedän jo ensi vuoden lukusuunnitelmankin, mikäli en tänä vuonna sisään nasahda.

Miten teillä muilla meni?:)

9 kommenttia:

 1. Huonosti meni, uutta lukusuunnitelmaa tekemään.... Oli vähän niin kuin tuurista kiinni tämän vuoden onnistuminen ja onni ei missääön nimessä ollut puolellani :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oivoi onpa ikävää:(
   Osaatko yhtään sanoa mistä johtui? Onneksi oot kumminkin ottanut asenteen, että aiot hakea uudestaan! Ei yks koe maailmaa kaada, vaikka varmasti tällä hetkellä tuntuu pahalta.

   Poista
 2. Moikka! Mulla jäi vähän samanlainen fiilis, kuin mitä olet tuohon kirjoittanut. Osa meni hyvin, osa vähemmän. Kemia menikin yllättävän hyvin vaikka olin kokeen päätyttyä varma, että yhtään ei mennyt oikein. En silti ole kovin luottavainen sisäänpääsyn suhteen (todellakaan luottavainen..). No, kuvittelin että kokeen jälkeen on ihana, kun saa nyt vain olla ja rauhoittua. Odotella tuloksia. Mulla on vain ihan järjetön paniikki, että oliko tämä nyt tässä. Jos pääsykokeet poistuvat ja sisään mennään pelkällä yo -todistuksella, mun E/M:n papereilla se vain kuulostaa aivan mahdottomalta ajatukselta. Monta ajatusta pyörii nyt päässä ja haen tsemppiä kaikista mahdollisista kirjoituksista, jotka puhuvat vielä hakevansa ensi vuonna uudelleen. Toivottavasti jonkinlainen väylä säilyy vielä niillekin, joilla yo kokeet eivät menneet niin hyvin. Toki olisi mahdollista varmaan käydä korottamassa, ja luulen että tällä tietopohjalla se saattaisi onnistua.

  Pidän peukkuja sulle, toivottavasti pääsisit sisään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsykoe säilyy, mutta yhteisvalinta tulee. Ainakin tämän hetken tietojen perusteella. http://www.hs.fi/ura/art-2000005072622.html

   Poista
  2. Joo ois aika hullua jos vaan yo-todistuksella pääsis sisään.
   Täällä ainakin haetaan kahta kauheammin ensi vuonna, jos jostain syystä ei koulupaikka nasahda! Tsemppiä!

   Poista
 3. Mun piti jo menneellä viikolla kommentoida tähän, mutta enpä sitten saanut aikaiseksi oikein mitään. Huomenna pitäisi käydä farmasian kokeet täyttelemässä mutta mutta...Mulla meni koe paremmin kuin viime vuonna, jolloin lähtötaso oli aika heikko, mutta riittääkö se sisäänpääsyyn onkin toinen juttu. Tehtäviä oli runsaasti ja vaikka laskin, että 11.30 pitää olla tehtynä 9 tehtävää, niin silti tiukkaa teki...Oulussa monella oli vääriä laskimia ja juuri kukaan ei ainakaan meidän salista lähtenyt ennen loppua (siis varmaan 3/4 istui vielä klo: 14.00)...Toki se ei tarkoita, että kaikki osaisi niin hyvin. Fysiikan tehtävät olisi voineet mennä paremmin, mutta mielestäni onnistuin loppupään tehtävissä ja yleensäkin jos viime vuoteen vertaa voi olla tosi tyytyväinen. Nyt pidän parisen viikkoa vähän lomaa ja sitten aloitan käymään jo omaksi ilokseni juttuja pikkuhiljaa läpi. :) Vähän kyllä epäilen sisäänpääsyä ja jos käy niin, etten pääse, niin tilaan kyllä MAFY:n ensi vuodeksikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäki ylläryin miten monella oli väärä laskin:o
   Kuulostaa, että sun koe on mennyt hyvin:)
   Suosittelen tohon kertaamiseen katsomaan Cosmosta:) Siinä tulee silleen sopivan kevyesti vähän bilsaa kemiaa ja fysiikkaa niin ei tarvi alkaa lukemalla lukemaan, mutta voi vähän ylläpitää osaamista. Ja täälläkin MAFY uudestaan tilaukseen, jos ei pääse kouluun:D

   Poista
 4. Ihanaa kuulla muitakin kuin älyvuodon "sain vähintään 219 pistettä" kommentteja kokeesta :D

  Omalta osaltani pääsykoe meni aivan surkeasti viime vuoteen verrattuna. Varsinkin kemian osalta tuli aivan täysi jäätyminen ja nollaa aivan liian monessa tehtävässä. Tuurilla ja rautaisilla hermoilla olisi kokeessa pärjännyt, mutta eipä ollut kumpaakaan mukana.

  Mutta uutta hakua putkeen täälläkin!

  VastaaPoista