8/19/2018

Kuinka selviytyä latinasta

Meikäläinen ei ole se, joka oppii kovin helposti kieliä. Lääkiksessä on kuitenkin yksi varma asia fuksisyksystä - armoton määrä rakenteita ja latinankielisiä termejä. Joka viikko n. 100-200 sanaa, miten olisi? Entä jos kertoisin, että anatomiaa voi olla myös hauskaa opiskella? Itse en ostanut mitään kalliita kirjoja tai ohjelmia, vaan minulle toimi sellainen sovellus kuin Quizlet. Näin käytimme sitä 9 hengen tyttöporukalla:

• Luokaa yksi "admin" käyttäjä
Quizletissa pystyy tekemään classeja eli luokkia, joihin kutsua muita käyttäjiä. Me tehtiin yksi pääkäyttäjä, johon hankimme premium ominaisuuden (maksaa 20e/vuosi eli ei kovin paljoa 9 hengen ryhmälle). Premiumissa on nimittäin se etu, että pystyi lataamaan omia kuvia flashcardeihin.

• Jakakaa aiheet korteista
Yksin korttien väsääminen voi käydä välillä raskaaksi. Meillä oli makroja (=makroanatomian harjoituksia) 1-2 kertaa viikossa ja kullakin kerralla oli oma aihe (esim. yläraaja, alaraaja). Kullekin kerralle sovittiin aina muutama korttien tekijä, jolloin kellään ei ollut liian suurta taakkaa ja kortteihin jaksoi panostaa. Kaikki tekivät kortit huolella, koska ne tulivat myös omaan opiskelukäyttöön.

• Sopikaa säännöt kirjoittamiselle
Quizlet on tarkka oikeinkirjoituksesta, joten sopikaa esimerkiksi käytättekö vaikka sin. tai sinister  kirjoittaessa nimiä, jottei edistyminen heikkene valheellisen "typon" takia. Myös esimerkiksi deadlinet pakoille on hyvä sopia, jotta kortit ehtii opetella ennen harjoituskertaa.

• Pelatkaa omilla käyttäjillä
Quizlet seuraa, miten hyvin jokin pakka on hallussa. Tehtiin siksi tuo admin käyttäjä, jonne pakat tehtiin ja kutsuttiin meidän omat käyttäjät pelaamaan kortteja. Näin jokainen sai seurata omaa oppimista.

• Kerratkaa porukalla tenttiin!
Mikäs sen hauskempaa, kuin vuorotellen vastailla yhdessä tehtyihin kortteihin!:) Tiimityö kunniaan! Meillä oli myös todella hyvä henki porukassa, joten uskallettiin antaa toisillemme palautetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti