11/10/2017

Fuksin viikko 30.10-5.11


Maanantai:
Skippasin aamuluennot eli aamupäivä vapaa.
Klo 8-10.30 tein muistiinpanoja verenkiertoelimistä.
Klo 11-13 Kohti koulua ja ruuhkaisalle lounaalle.
Klo 13-15 Histot: hengityselimet. Kerrankin lyhyt histo, joten iltapäiväväsy ei ehtinyt iskeä pahasti.
Klo 15-16.30 Kaupassa käynti ja ruoanlaittoa.
Klo 16.30-17.30 Muistiinpanoja verenkiertoelimistä.

Tiistai:
Skippasin aamuluennot, joten koko päivä "vapaa"
Klo 9-10.30 Guizletin pelailua. Tällä kertaa aiheena ruoansulatuskanavan yläosa.
Klo 10.30 Sain yläosan opiskeltua kokonaan, joten rupean täyttämään ruoansulatuskanavan alaosaan ja rauhasiin liittyvää makromonistetta. Monisteen täyttämisen jälkeen opettelen ko. aiheen termit Quizletin avulla.
Klo 12.30 Kortit opiskeltu, joten lounastauko.
Klo 13:05-14 Muistiinpanoja verenkiertoelimistöstä.


Keskiviikko:
Ei koulua
Klo 8-9 Vatsan alueen makromonisteen täyttämistä
Klo 9-10.10 Quizletin pelailua. Quizletia tulee kyllä paljon käytettyä, mutta tää on ollut mulle se paras tapa saada latinan termit päähän.
Klo 10.30-12.40 Muistiinpanojen kirjoittamista.
Klo 12.40 Ruokatauko
Klo 13.30-15.30 Muistiinpanoja. Vihdoin sain aloitettua ruoansulatuselimistön muistiinpanot.

Torstai:
Klo 8 Käyn hakemassa kiltahuoneelta kahvia, koska en kiireessä ehtinyt kotons juomaan.
Klo 8.15-11.45 Muistiinpanojen tekoa Dentopoliksessa
Klo 11.45-13 Kiltapaitojen sovitus ja lounas
Klo 13-16.45 Makrot: Ruoansulatuselimistö (yläosa, alaosa ja vatsa). Tällä kertaa oli kolme "lyhyttä" makroa samassa harjoituksessa.
-Tässä välissä kotiin ja syömään-
Klo 17.45 Enkun läksyjen värkkäämistä.

Perjantai:
Klo 8-10 Enkku.
Enkun jälkeen syömään ja kotiin. Jotenkin jäänyt pieni kooma päälle, joten ei enempää opiskelua ainakaan tänään.


Lauantai: ODARIT
Lauantai-iltana oli Hammaslääketieteen killan vuosijuhlat eli odarit. Voi että tuota päivää oli odotettu! Sai vihdoin laittaa iltapuvun päälle ja ihastella pukuloistoa. Meille fukseille pidettiin myös mysteerinen odontofiilikaste, josta ei sen enempää. Seuraavana päivänä pidimme tyttöjen kanssa rennon jouluteemaisen iltapäiväbrunssin.

Kuten huomaa, oma opiskeluni on aika paljon itseopiskelua, quizletiä ja muistiinpanoja. Muistiinpanot ovat tosi työläät, mutta saan niiden avulla hyvän hahmotuksen kustakin aihealueesta. Itse termit puolestaan jäävät päähän vain Quizletin avulla.

12 kommenttia:

 1. Mikä on sun rehellinen mielipide Oulusta ja mitä asuinalueita suosittelisit ? Entä mitkä on sun top5 vinkit eteläsuomalaiselle, joka tulis opiskelemaan Ouluun ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä on tulossa vielä ennen joulua kokonaan oma postaus, mutta tiivistettynä: Oulussa on ison kaupungin fiilistä, mutta kaupunki ei ole silti liian suuri.
   Lääkiksen kannalta suosittelen asuinalueeksi Raksilaa, Peltolaa tai Välkkylää, koska näistä pääsee vielä helposti keskustaan:) Kaukovainio ja Karjasiltakaan eivät jää kauas, mutta tykkään asua lääkis-keskusta-akselilla.
   Nämä vinkit olen koonnut sen perusteella, mitkä ovat herättäneet eniten keskustelua kaveriporukassamme:)
   1. Oulu on pyöräilykaupunki: Pyörätiet ovat tosi hyvät ja pyörä on muutenkin ehdoton varuste Oulussa.
   2. Täällä on huomattavasti kylmempää kuin etelässä ja ihan aina vastatuuli.
   3. Oululaiset ja pohjoisesta tulevat puhuvat hiukan hitaammin kuin etelästä tulevat. Ylipäätään puhetyyli saattaa särähtää korvaan, mutta niinhän se menee oikeastaan missä vain:)
   4. Kauppoja löytyy kyllä, mutta esim. Zara, Mango, H&M HOME tai IKEA eivät lukeudu näihin.
   5. Oulussa on paljon kivoja paikkoja, joita ei heti hoksaa, joten vinkkejä kannattaa kysyä ehdottomasti joltakin kantaoululaiselta.

   Poista
 2. Moikka! Tää nyt on hupsuimmista hupsuin kysymys, älä naura :D Mutta jääkö lääkiksessä jotenkin ns. porukan ulkopuolelle jos ei ole Instagramissa? Miten isossa osassa Instagram on esim teidän fuksien keskuudessa? Vaikuttaako paljon yhteisöllisyyteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole hupsu kysymys ollenkaan:)
   Eikä tosiaankaan jää porukan ulkopuolelle vaikkei somessa hirveästi pyörisi. WhatsApp ja Facebook ovat ehkä ainoat jotka on hyvä olla informaation kulkemisen kannalta, koska esimerkiksi kaikille fukseille on oma fb ryhmä tiedotusten, tapahtumien ja ryhmänvaihtojen jakoon. Lisäksi monesti instaan päätyvät kuvat on lähetetään whatsappin kautta kamuille eli ne voi tallentaa, vaikkei julkaisisi niitä missään:) Mutta muuten ei ole väliä onko esim snapchatia tai instaa jne.

   Poista
 3. Oispa meilläkin ollut valmis quizlet viime vuonna! Mulla juurikin oli vaikeuksia päntätä ulkoa latinan kielisiä termejä. Onneksi näin kakkosella on vähemmän samanlaista ulkoaopettelua, kuin anatomiat oli :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän meilläkään quizletia ollu valmiiksi mut ollaan tehty useamman tytön voimin yhteiset kortit:D
   Mut ootan kyl innolla fysiologian kurssia sit kakkosella:)

   Poista
 4. Moikka! :) Minkälaiset yo-paperit sulla oli? Kirjoitin nyt tänä syksynä biologiasta C:n ja meinaa hammaslääkis unelma romuttua täysin vaikka tiedän että myöhemmin voi prepata mutta tuntuu silti, että en pääse sisään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista:) Ei kannata murehtia kirjoitusten tuloksia t. kirjoitin itsekin C:n bilsasta:D Osaatko yhtään sanoa, miksi sait C:n? Oliko syynä kenties lukutekniikka vai vastaukset?
   Kemiaa en edes kirjoittanut abivuonna, vaan vasta ensimmäisenä välivuonna ja fysiikasta tuli M. Oma osaamiseni koki suurimmat harppaukset vasta kirjoitusten jälkeen, kun pystyi keskittymään pelkkiin pääsykokeisiin:) Tsemppiä hurjasti!

   Poista
  2. itsekin säikähdin kun sain "vain" C:n kemiasta mut onneks ja onneks ruotsista E. Pitäs vaa muistaa et kaikki on pääsykoetta varten et no hätä jos menee kirjotukset ei niin hyvin :) Plus sun blogis todellakin on aarre, koska kiinnostaa just Oulun hammaslääkis (okei välillä harhailee ajatus Kuopiooon suuntaan :D Oulu vaan tuntuu niin kaukana olevalta näin uusimailaisen silmin) T. ei aloittaja ano

   Poista
  3. Kiitos toinen ano, oon ihan samaa mieltä! Pääsykoe on kumminkin ihan uniikki projektinsa, joten arvosanoista huolimatta kaikki oppi on eteenpäin:) Ensi viikolla on tulossa eka Oulua koskeva postaus niin saa sitten siitäkin lisämakua:)

   Poista
 5. Nämä sun opiskelupostaukset ovat loistavia motivaationnostattajia, kiitos :) !

  VastaaPoista